Apolitični

Rekordnih 56 predstava bit će izvedeno na 32. Marulićevim danima

Na 32. Festivalu hrvatske drame Marulićevi dani, koji počinje 21. travnja, bit će izvedeno deset predstava nastalih po tekstovima hrvatskih autora po odabiru izbornice Kim Cuculić, izvijestilo je Ministarstvo kulture i medija

Za sudjelovanje na ovogodišnjem Festivalu prijavljeno je rekordnih 56 predstava iz pet zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Slovenije. 

Zagrebačko Hrvatsko narodno kazalište (HNK) izvest će predstavu Miroslava Krleže ‘U agoniji‘ u režiji Ivice Buljana, varaždinski HNK izvest će ‘Matijaša Grabancijaša Dijaka‘ Tituša Brezovačkog u režiji Krešimira Dolenčića, a Zagrebačko kazalište mladih predstavu Mate Matišića ‘Ja sam ona koja nisam‘ u režiji Paola Magellija.

Na programu je i predstava ‘Tena – kronika raspada jedne ljepote‘ Josipa Kozarca i Borislava Vujčića u režiji Dražena Ferenčine, nastala u koprodukciji Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, GDK-a Gavella, Ludens teatra Koprivnica, Gradskog kazališta Požega i Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar.

Svečano otvorenje Marulićevih dana i dodjela Nagrada za dramsko djelo Marin Držić za 2021. održat će se 21. travnja u HNK-u Split.

Cijeli članak i naslove ostalih predstava možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay