Apolitični

Suradnja Regiomed Kliniken i Medicinskog fakulteta, Sveučilišta u Splitu

Regiomed Kliniken jedan je od najvećih njemačkih lanaca zdravstvenih institucija, smješten je u njemačkim pokrajinama bavarskoj i Južnoj Turingiji.Konzorcij okuplja četiri bolnice u gradovima Coburgu, Hildburghausenu, Lichtenfelsu Sonnebergu,  te devet medicinskih centara na čak 11 lokacija.

Iz svih dosadašnjih članaka (5 iz Njemačke) i 10-tak iz Hrvatske vidljiva je golema potpora kako njemačke tako i hrvatske javnosti ovom jedinstvenom projektu koji iznimno snažno promovira i pozicionira Republiku Hrvatsku.

Regiomed Kliniken, ovo je prva generacija od 25 njemačkih studenata kreće s nastavom u Splitu u listopadu 2016., a prema predloženom modelu, njemački studenti će plaćati godišnju školarinu u iznosu od 9000 eura.


Suradnja Regiomed Kliniken i Medicinskog fakulteta

Tijekom dvodnevnih sastanaka jedan od domaćina u hrvatskoj delegaciji prof.dr. Dragan Primorac je među ostalim istaknuo da je riječ o jedinstvenom primjeru međunarodne suradnje gdje će jedna hrvatska visokoškolska institucija sustavno obrazovati njemačke studente, a uz to će povećati mobilnosti studenata i nastavnika u oba smjera kao i omogućiti suradnju hrvatskih i njemačkih liječnika u kliničkoj praksi i znanosti. Više o samoj temi pročitajte u sutrašnjem broju Jutarnjeg lista.