Apolitični

Regata krstaša i „Valovi Šibenika”…

Nadolazeći vikend, u susret blagdanu sv. Nikole, zaštitniku pomoraca i putnika, održat će se tradicionalna „16. Šibenska regata krstaša” i manifestacija „Valovi Šibenika”. Bogati program regate i popratnih aktivnosti predstavili su na tiskovnoj konferenciji u prostorima Društva novinara: predsjednik JK Val Šibenik i predsjednik organizacijskog odbora Marin Paić, predsjednik regatnog odbora Denis Marinov, Zoran Lučić Luca, član organizacijskog odbora i zamjenik gradonačelnika mr. sc. Danijel Mileta, budući da je Grad Šibenik generalni pokrovitelj Šibenske regate od prvog održavanja do danas. Šibenska regata krstaša i ove godine će ponuditi bogate sadržaje našim sugrađanima u sportskom natjecanju, ali i u popratnom zabavnom programu. Jedit će oko 50 jedrilica, a uz interesantno položen akvatorij šibenske luke, riva i cijeli grad postaju gledalište – rekao je Marin Paić, dodajući da će biti fantastičan pogled na regatu s Tvrđave sv. Mihovila. – Izvrsnu suradnju ostvarili smo i s Centrom za vizualnu kulturu Gradske knjižnice Juraj Šižgorić te s gradskim vrtićima, a najmlađe Šibenčane razveselit će i povorka u organizaciji Božićnih čarolija – dodao je Paić. Denis Marinov kazao je da dobar broj brodova i najava povoljne vremenske prognoze garantiraju početni uspjeh regate. U subotu, 5. prosinca u 9 sati započet će sadržaji na šibenskoj rivi: budnica Šibenske narodne glazbe, sveti Nikola dariva djecu, Djed mraz skija na vodi, prigodni performance dječjeg vrtića Građa te bogat zabavni program.

Start regate označit će gradonačelnik Željko Burić pucnjem iz topa Gradske straže. Proglašenje pobjednika očekuje se u poslijepodnevnim satima, a kao završnica subotnjeg programa bit će upriličena i dodjela priznanja „Valovi Šibenika” u šibenskoj Gradskoj vijećnici. Ova regata krstaša sažima sve ono što bi trebala imati organizacija jednog sportskog natjecanja, te od prve godine postojanja ima podršku Grada, a imat će je i ubuduće. – Uz kontinuirano njegovanje pomorske tradicije, regata nudi i važan doprinos izvansezonskoj turističkoj ponudi grada, a voljeli bismo da se organizatori sportskih natjecanja usklađuju u kvalitetnijoj raspodjeli sadržaja tijekom cijele godine, a ne samo ljeti – rekao je zamjenik gradonačelnika, mr. sc. Danijel Mileta.
U nedjelju, 6. prosinca u 10 sati predviđen je start prvog jedrenja finalne monotip regate „ Kup Jadranske banke”, a u poslijepodnevnim satima će biti proglašeni pobjednici i dodijeljene nagrade. Dobro došli na dvodnevno druženje u Šibenik!
Više u kategoriji: Šport; Turizam
Izvor i foto: sibenik.hr
D. Šabić, mag. nov.