Apolitični

Real Madrid s 831 milijuna eura prihoda na čelu Deloitteove Financijske nogometne lige

U sezoni 2022./2023. dvadeset svjetskih nogometnih klubova s najvećim prihodima zaradilo je rekordnih 10,5 milijardi eura, riječ je o povećanju od 14 posto u odnosu na prethodnu godinu, a predvodnik je Real Madrid s 831 milijunom eura, pokazalo je 27. izdanje Deloitteove Financijske nogometne lige. 

Slijede ga Manchester City, s 826 milijuna eura, Paris Saint-Germain, s 802 milijuna eura, FC Barcelona, s 800 milijuna eura, te Manchester United, sa 746 milijuna eura.

Liverpool je, s prihodima od 683 milijuna eura, međutim, ostvario najveći godišnji pad, s trećeg na sedmo mjesto, zbog loših rezultata na terenu u okviru domaćih i europskih natjecanja. Liverpool je jedan od tri kluba Financijske lige, uz Atlético de Madrid i West Ham United, koji su zabilježili pad u prihodima. 

Dok su među najboljih deset klubova zabilježene minimalne promjene u odnosu na proteklu godinu, situacija se znatno promijenila između 11. i 20. mjesta. Klubovi iz kontinentalne Europe: Eintracht Frankfurt, SCC Napoli i Olympique de Marseille zamijenili su tri engleska kluba: Leicester City, Leeds United i Everton te na taj način dokazali kako uspješnost na terenu utječe na financijske prihode. U sezoni 2022./2023. broj klubova iz Premier lige u Financijskoj ligi pao je na osam, s najmanje deset klubova u protekle dvije godine, primjećuju Deloitteovi analitičari.

Cijeli članak možete pročitati na: lidermedia.hr

Image by Kevin Ramirez from Pixabay