Apolitični

Razmišljate li o preseljenju? Ovi će vam europski gradovi biti idealni novi dom

Istraživanje je provela tvrtka ECA International, a izvješće mjeri kvalitetu životnih uvjeta za Europljane u inozemstvu na više od 490 lokacija diljem svijeta kako bi se procijenilo koliko će im se teško biti prilagoditi na život na novoj lokaciji. Analizirali su se faktori kao što su dostupnost zdravstvenih usluga, stanovanje i komunalije, pristup sadržajima za slobodno vrijeme, infrastruktura, klima, osobna sigurnost, političke tenzije i kvaliteta zraka.

Prema tim parametrima, Kopenhagen i Bern najbolji su gradovi za život zahvaljujući brojnim benefitima, između ostalog, kako se navodi u izvješću – čistom zraku, mnoštvu sadržaja koje nude i niskoj stopi kriminala. Slijede ih Den Haag i Ženeva na trećem mjestu, Eindhoven i Stavanger na petom, Amsterdam i Basel na sedmom te Dublin, Luksemburg i Göteborg koji dijele deveto mjesto.

Unatoč velikoj udaljenosti, Kanada je uvijek pružala visoku kvalitetu života europskim emigrantima pa su tako Toronto i Vancouver najviše rangirani gradovi izvan Europe na ovoj listi, a pretekli su i neke europske prijestolnice poput Madrida, Berlina i Londona.

Cijeli članak možete pročitati na: www.journal.hr

Foto: Pixabay