Apolitični

Razgrabili poticaje za 546 električna automobila u samo dvije minute

U samo dvije minute od početka zaprimanja prijava građana za sufinanciranje energetski učinkovitih vozila u ponedjeljak u 9 sati, koje se provodilo online putem e-prijave, zaprimljeno je 546 prijava od čega se 470 odnosi na električna osobna vozila.

Tako je doslovno za 120 sekundi potrošen budžet od 22 milijuna kuna, koliko je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurao u ovogodišnjem krugu subvencija za ekološka vozila, piše Večernji list. Tjedan ranije krenule su prijave za sufinanciranje ekoloških vozila za pravne osobe, za koje je osigurano također 22 milijuna kuna subvencija, a zaprimljeno je 307 prijava.

Građani i pravne osobe mogli su aplicirati za poticaj za za električno vozilo i vozilo na vodik u iznosu do 70.000 kuna, plug-in hibridno vozilo s ispustom CO2 manjim od 50 g/km u iznosu do 40.000 kuna, za električne četverocikle, motocikle i mopede do 20.000 kuna i električne bicikle za koje će se moći dobiti potpora u iznosu do 5000 kuna (ali samo za pravne osobe, ne i građane).

Cijeli članak možete pročitati na: hr.n1info.com

Foto: Pixabay