Apolitični

Raste broj međunarodnih linija prema Hrvatskoj. Nazire li se ipak sezona?

Zračni se promet polako oporavlja, kako se bližimo ljetu, tako raste i broj međunarodnih linija prema hrvatskim zračnim lukama, piše croatianaviation.com.

Zračna luka Dubrovnik u subotu, 24. travnja, imala je ukupno 5 međunarodnih i domaćih linija. Dva let obavila je Croatia Airlines prema Zagrebu, dva leta Lufthansa prema Munchenu i Frankfurtu, te jedan let EasyJeta prema Ženevi.

Ove nedjelje promet je znatno slabiji. Na redovnoj liniji iz Madrida u Dubrovnik je sletjela španjolska Iberia, a ostala dva leta obavila je Croatia Airlines iz Zagreba.

Pulska je zračna luka ovog vikenda imala skroman promet, no valja istaknuti kako je s prometom započela prva međunarodna linija u ovoj sezoni iz Moskve koju smo ranije i najavili 

Splitska je zračna luka imala najprometniji vikend na obali. Dva leta prema Splitu ove su subote imale sljedeće kompanije: EasyJet iz Basela i Ženeve, Eurowings iz Stuttgarta i Dusseldorfa, Croatia Airlines iz Frankfurta i Zagreba, Lufthansa iz Munchena i Frankfurta, dok je KLM obavio jedan let na liniji iz Amsterdama s većim zrakoplovom tipa B737-700. Na liniji Lufthanse iz Frankfurta prometovao je zrakoplov tipa A319.

Cijeli članak možete pročitati na: turizam24.com

Foto: Pixabay