Apolitični

‘Raised by Wolves‘ Ridley Scott s prvom serijom jednako je spektakularan kao u ‘Blade Runneru‘ i ‘Alienu‘

Serija o kojoj je riječ znanstveno-fantastična je distopija koja se na intrigantan način bavi pitanjem roditeljstva, majčinstva, obitelji i odgoja. A tu SF seriju to zanimljivijom čini činjenica da iza nje autorski stoji jedan 82-godišnji veteran čiji su filmovi sazdali suvremeni znanstveno-fantastični žanr.

Čovjek o kojem je riječ je Ridley Scott. A serija koju Scott potpisuje nosi naslov “Vučji odgoj” (Raised by Wolves). “Raised by Wolves” distopijska je SF serija koju kao kreator i glavni pisac potpisuje američki scenarist Aaron Guzikowski. Ridley Scott – tvorac “Aliena”, “Blade Runnera”, jedan od najvećih SF redatelja svih vremena – u seriju se uključio jer mu se svidio scenarij Guzikowskog, pa je u 82. godini života prvi put učinio ono što posljednjih desetljeća rade nebrojene njegove kolege: migrirao je iz kino filma u igranu TV.

Sve se to, povrh toga, zbiva na frankherbertovskom ledenom, pijeskom zavijenom planetu, snimljenom na dojmljivim južnoafričkim lokacijama. Ridley Scott je tijekom duge i iznimne karijere znao – u najmanju ruku – napraviti raskošni, a pametni spektakl. Ako je po prve tri epizode suditi, njemu i piscu Guzikowskom to je (i ovaj put) uspjelo. Sa zanimanjem čekamo što će biti dalje. 

Cijeli članak možete pročitati na: jutarnji.hr

Foto: Pixabay