Apolitični

Radno druženje u 19:30 na Zapadnoj obali, na brodu Pythagoras

Pythagoras – Francuska nautička ekspedicija u istraživanju hrvatskog Jadrana večeras na Zapadnoj obali priprema ugodno iznenađenje mnogima

„Uživaj – une odyseée dalmateé” francuska je nautička ekspedicija koju čini osam članova posade koja će tijekom dva tjedna otkrivati cari hrvatskog Jadrana, obale i dalmatinskih otoka. Projekt je pokrenula francuska udruga Expe2m, koja za cilj ima produbljivanje odnosa čovjeka i prirode, ali i uvažavanje i zaštitu prirode. Tijek ekspedicije moći će se pratiti i putem društvenih mreža https://www.facebook.com/expedeuxm/, ali i kroz uključivanja članova posade na francuskim TV i radio postajama. Posadu, naime, čini osam Francuza – istinskih zaljubljenika u prirodu i sport među kojima je i redatelj avanturističkih filmova, novinar, fotograf, znanstevnik, ronilac te svjetski prvak u paraglidingu. Svi oni jedinstevni su u ocjeni da je Hrvatska upravo idealan spoj autentičnosti i raznolikosti destinacije te prirodne očuvanosti.

Pythagoras

– Otkrivati Jadran s morska strane, ali i brojne uvale, otoke i otočiće zanimljive nautičarima te promovirati sportove u prirodi, govoriti o zastićenoj flori i fauni, upoznavati one koji od turizma žive i koji ih okružuje, slušati stanovnike, sve kako bi se sto bolje sačuvala ova netaknuta ljepota prirode. – poručuju članovi ekspedicije koja je na dvotjedno putovanje krenula iz Trogira direkcija otok Zlarin.

Ova jedinstvena nautička ekspedicija duga je 250 nautičkih milja, a tijekom dva tjedna posjetit će otoke Vis, Hvar, Brač, Kornate, Dugi Otok (…), a njezini će sudionici otkrivati koje je sportove i aktivnosti moguće prakticirati. Tako su na programu osim jedrenja, i šetnje prirodom, jedrenje na dasci, kitsurfing, paragliding, veslanje te brojni drugi sportovi na otvorenom.

Tijek ekspedicije moze se pratiti i njihovoj stranici http://expe2m.org/en/croatia_expedition/ ali i društvenim mrezama, a detalji rute dostupni su na http://expe2m.org/litineraire/

Uz snimanje dokumentarnog filma u trajanju 52 minute, planiran je i niz objava u vodećim sportskim i specijaliziranim nautičkim časopisima te brojne radio i TV emisije. Nakon ekspedicije u planu je tiskanje mini-vodiča s rutama ekonautičkog turizma te izložba s fotografijama snimljenih tijekom dvotjedne ekspedicije koja će se postaviti u Marseillesu, drugom po veličini francuskom gradu, iz kojega Hrvatske po prvi put od sljedeće godine ima i izravnu zračnu liniju. Naime, zračna kompanija Volotea upravo je najavila otvaranje nove redovne zračne linije Marseille – Dubrovnik s polascima od travnja 2017. godine.

Osim od strane Hrvatske turističke zajednice i njezina predstavnistva u Francuskoj, projekt ima potporu brojnih partnera u Francuskoj i u Hrvatskoj.

Potpora projektu nautičke ekspedicije još je jedan vid promocije u segmentu u kojemu možemo pozitivno utjecati na produljenje turističke sezone i to upravo u razdobljima pred i posezone kada postoji značajan potencijal za nove akvizicije. Naime, čak devet milijuna Francuza povremeno se bavi nautikom, četiri milijuna redovito. Ove godine prema podacima iz sustava eCrew u prvih devet mjeseci u Hrvatskoj je ostvareno 10 148 nautičkih dolazaka iz Francuske, odnosno 82 158 noćenja.

Ova će ekspedicija sasvim sigurno rezultirati dodatnom promocijom na francuskom emitivnom tržištu koje u ovom trenutku ocjenjujemo jednim od najpotentnijih emitivnih tržista uvažavajući aktualnu geopolitičku situaciju, brojne nove programe francuskih organizatora putovanja, ali i otvaranje novih zračnih linija. Osim provođenja zacrtanih strateških i marketinških odrednica, dobrim ovogodišnjim rezultatima svakako pridonose i brojne otvorene nove zračne linije s polascima iz Toulousea, Parisa, Bordeaxua, Marseillesa i Nantesa.