Apolitični

Radman: Kod nas umire 50.000 ljudi godišnje. Zašto je 300 mrtvih od korone važnije?

HRVATSKOM biologu Miroslavu Radmanu, koji ima i francusko državljanstvo, jučer je u Splitu uručeno francusko državno odličje Vitez Nacionalnog reda Legije časti.

Predajući mu to odličje, veleposlanik Francuske u Hrvatskoj Gael Veyssiere je za Radmana rekao da je nasljednik Ruđera Boškovića.

“Odajemo počast izuzetnoj osobi”

“U velikoj znanstvenoj obitelji Vi ste, kroz svoju dvostruku francusku i hrvatsku kulturu, dostojni nasljednik prosvjetiteljskih ličnosti poput Ruđera Boškovića”, istaknuo je Veyssiere na svečanosti u Mediteranskom institutu za istraživanje života (MedILS).

“Zbog čega je 300 smrti važnije nego 50.000?”

“Evo ja bih postavio pitanje, zbog čega je 300 smrti važnije nego 50.000 smrti? Neki će odgovoriti zbog toga što se bojim da 300 ne postane 30.000 ili 300.000. Pa možete uzeti bilo što i pretpostaviti to”, rekao je Radman. Dodao je kako je on za zdrav razum kojeg, po njemu, nema dovoljno ni u najrazvijenijim zemljama.

“Zdrav razum opada, jer da ne opada ne bi se tako loše nosili s jednim relativno banalnim problemom infektivnih bolesti kakvih je u prošlosti bilo daleko gorih”, zaključio je Radman.

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay