Apolitični

Radionice podupiru razvoj malih gospodarstava

Radionice podupiru razvoj malih gospodarstava


Info radionica za podmjeru 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, HGK ŽK Split, 06.02.

U ponedjeljak, 6. veljače, u 10 sati, u HGK Županijskoj komori Split (I. kat) održat će se info radionica za podmjeru 6.3. “Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava”.
Radionicu će održati predstavnici Ministarstva poljoprivrede, Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i Savjetodavne službe, a namijenjena je korisnicima s područja Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske i Dubrovačko-neretvanske županije koji žele aplicirati na drugi natječaj za navedenu podmjeru.


Korisnici ove potpore su mala poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, ekonomske veličine iskazane u ukupnomu standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednoga gospodarstva od 2.000 eura do 7.999 eura. Zahtjevi za potporu mogu se popunjavati i podnositi u elektronskom obliku od 27. veljače do 27. ožujka.
Na radionici se očekuje veliki broj potencijalnih korisnika, predstavnika LAG-ova, te predstavnika konzultantskih tvrtki.
Osim o postupku prijave na natječaj, na radionici će biti govora i o izradi poslovnog plana, obvezama korisnika u pogledu poreznog aspekta, te najčešćim problemima uočenima u prijavama s prvog natječaja.
Radionica u Splitu prva je u nizu, a nakon nje uslijedit će radionice u Zagrebu, Osijeku i Rijeci.
Za više informacija, kontakt osoba u ŽK Split je Ivona Lučić, tel 321-141.