Apolitični

Radionica „Senzorska analitika i zaštita autohtonih proizvoda“ u Sinju

Poduzetnički centar Sinj, u suradnji s Gradom Sinjem i Splitsko-dalmatinskom županijom za sutra, 26. veljače organizira radni sastanak – radionicu „Senzorska analitika i zaštita autohtonih proizvoda“. Ova radionica je uvod i predradnja za organizaciju 11. ‘Nacionalnog sajma pršuta i trajnih suhomesnatih proizvoda s međunarodnim sudjelovanjem Sinj, 19.-20.03.2016.’
Na radionici će sudjelovati prošlogodišnji članovi stručnog povjerenstva na čelu sa prof. dr. sc. Mirkom Gugićem koji je višegodišnji predsjednik ocjenjivačkog povjerenstva u Sinju. Radionica će se održati u hotelu Alkar u 11 sati.
„Kao što je poznato i ove godine se planira organizacija 11. Nacionalnog sajma pršuta, prilikom kojega će se ocjenjivati kvaliteta pršuta predanih na ocjenjivanje, a koja se radi temeljem pravilnika o ocjenjivanju. Na ovoj radionici želimo postojeći Pravilnik detaljno pojasniti, eventualno dopuniti i usvojiti kao temeljni dokument za rad stručnog povjerenstva na ovogodišnjem Sajmu pršuta, te zajedno najaviti ovogodišnji 11. Nacionalni sajam pršuta’, ističe direktorica PC Sinj Ana Barać.
Na radionicu su najavili dolazak brojni proizvođači pršuta i suhomesnatih proizvoda, kako bi se što bolje i kvalitetnije pripremili za predstojeći sajam pršuta u gradu alkara.

Više u kategoriji: Gospodarstvo; Obrazovanje
Izvor i foto: ferata.hr
D. Šabić, mag. nov.