Apolitični

Radionica mladih: Nasilje u mladenačkim vezama

Radionica mladih: Nasilje u mladenačkim vezama, na vrijeme dođite i ugodno se smjestite u  Centru za djecu, mlade i obitelj

Koordinacijski odbor grada Solina prijatelja djece u četvrtak, 17. studenoga s početkom u 18 sati u Centru za djecu, mlade i obitelj (Poslovni centar Solin – I. kat) organizira radionicu na temu Nasilje u mladenačkim vezama, koje će voditi Ines Sedlar, magistra pedagogije i edukacije talijanskog jezika i književnosti.

Radionica će se baviti temom nasilja u mladenačkim vezama. Prve ljubavi i veze su novo i uzbudljivo iskustvo za adolescente koji razvijaju romantične odnose. Iako je to vrijeme kada mnogi usvajaju pozitivna iskustva, nije uvijek tako. Naime, nasilje u partnerskim vezama je tema koja je već dugo predmet interesa, no uglavnom je fokus bio na odraslim osobama u partnerskim vezama i na bračnim parovima. Tek se u posljednje vrijeme, a svjedoci smo posljednjih dana ovoj temi, pokazuje se povećani interes za nasilje u vezama mladih. Pregled istraživanja koja se bave ovom problematikom pokazuje da je vjerojatnost doživljavanja seksualnog i psihičkog nasilja u partnerskim vezama najveća upravo u adolescenciji te u ranim 20-ima.

Radionica mladih: Nasilje u mladenačkim vezama


U radionici će se razgovarati o tome kako izgleda dobra i sigurna veza, kako prepoznati različite oblike nasilja, kako prepoznati vlastita ponašanja koja ugrožavaju druge ili nas same i što učiniti ako nam se netko povjeri da je u nasilnoj vezi.

Kako je riječ o radionici, a ne o predavanju, mladi će imati priliku iznijeti vlastita mišljenja i stavove, osjećaje i postavljati pitanja te će se očekivati njihovo aktivno sudjelovanje.