Apolitični

Radionica kreativnog pisanja s Nebojšom Lujanovićem

Ove jeseni, točnije od 1. listopada do 31. prosinca, u sklopu programa Gradske knjižnice Marka Marulića održat će se novi ciklus radionice kreativnog pisanja pod vodstvom znanstvenika, predavača i pisca Nebojše Lujanovića.

Četiri godine radionicu kreativnog pisanja u različitim periodima godine te na različitim područjima Hrvatske od Makarske do Gorskog kotara vodio je Nebojša Lujanović te je unutar programa kreativnog pisanja mlade književne nade pripremao za razvijanje njihovog umjetničkog i stvaralačkog talenta. Svi tipovi radionica koje je predavač Lujanović vodio nisu uvijek bili istog karaktera. Neki su tako trajali cijeli semestar, a ponekad su to bile vikend radionice. Ipak, svi programi uvijek su bili ugodna druženja na kojima su polaznici puno toga naučili i otkrili o razvoju svoga književnog talenta.

U sklopu novog ciklusa radionice kreativnog pisanja koju Nebojša Lujanović vodi u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu, kreiran je specifičan program radionice u sklopu kojega polaznici mogu upotpuniti znanje iz teorije, naučiti sve o čitanju i analizi pročitanog, vježbati kreativno pisanje te u konačnici stilski izbrusiti tekst kojeg su stvorili.

Svim polaznicima radionice kreativnog pisanja nudi se teorijski paket, čijim usvajanjem će polaznici jednostavnije i konkretnije doživjeti i razumjeti osnovne elemente teksta te lektire za čitanje kao primjer uspješnih rješenja istih elemenata. Također, za sve polaznike posebno su kreirane vježbe u sklopu kojih će svladati moguće prepreke u produkciji svog umjetničko-književnog talenta nakon čega će ih se posebno pripremiti i uvježbati za zatvaranje svakog kompozicijskog odjeljka ponaosob kao i stilsko brušenje rečenica u konačnici.

Svi polaznici radionice kreativnog pisanja, pod vodstvom književnika Nebojše Lujanovića, tako će u teorijskom dijelu saznati sve o teorijskim aspektima motivacije lika, kako su to radili veliki književnici, te koje su najčešće pogreške polaznika radionice.

Budući da radionica traje tri mjeseca, njen program dobro je ujednačen jednakim udjelom teorije te praktičnog čitanja i pisanja. Svim polaznicima tako bi novi ciklus radionice kreativnog pisanja trebao biti odlična dinamična prilika za stjecanje novih znanja i brušenje svog umjetničkog talenta.

Prijave za radionicu još uvijek su u tijeku, a prijaviti se možete na mail: kulturniprogrami@gkmm.hr