Apolitični

Radionica “Hrvatska 365 Gourmet” ugostila u Splitu ugledne chefove Michelina

Radionica “Hrvatska 365 Gourmet” ugostila u Splitu ugledne chefove Michelina

Radionica u Splitu prva je u nizu od ukupno četiri koje će se održati tijekom 2017. Sljedeća će biti 14. lipnja u Opatiji, dok će se preostale dvije održati na jesen u Zagrebu i Osijeku
Radionica “Hrvatska 365 Gourmet”održana u Splitu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), okupila je stotinjak sudionika a gosti-predavači prve u nizu od ukupno četiri radionice kojima se hrvatskim chefovima predstavljaju vrhunski svjetski stručnjaci s područja enogastronomije bili su chefovi Michelina, Lionel Levy i Marco Stabile.


Chef Levy je poznat kao predvodnik nove mediteranske kuhinje, a zanat je izučio od međunarodno priznatih kuhara poput Erica Frechona i Alaina Ducassea, dok je chef Stabile svoj zanat ispekao u najfinijim talijanskim kuhinjama, te je danas glavni chef restorana Ora d’ Aria u Firenci, ističe se na mrežnim stranicama HTZ-a.
Na radionici su sudjelovali i chef slastičar Yoan Dessarzin, koji radi kao glavni slastičar u hotelu Intercontinental Marseille – Hotel Dieu, ugledna sommelierka Mira Šemić, te Mario Meštrović, sommelier s međunarodnom A.S.I. diplomom.
O marketingu u gastronomiji i brendiranju restorana govorio je Gabriel Vasquez, koji je radio za brojne restorane diljem svijeta, pa su sudionici radionice dobili detaljan uvid u svjetske kulinarske trendove, ali i u lokalnu kuhinju koja može biti dijelom visoke gastronomije.
Govorilo se i o modernom slastičarstvu te o menadžmentu restorana, odnosno kako se promovirati i unaprijediti poslovanje. Tema su bile i Michelinove zvjezdice, pa su tako sudionici saznali što one znače, kako doći do njih te kako ih sačuvati.
Radionica u Splitu prva je u nizu od ukupno četiri koje će se održati tijekom 2017. Sljedeća će biti 14. lipnja u Opatiji, dok će se preostale dvije održati na jesen u Zagrebu i Osijeku.
Radionice se organiziraju u suradnji s Hrvatskom obrtničkom komorom, a njihov je cilj prezentacija vrhunskih znanja s područja enogastronomije hrvatskim chefovima i profesionalcima s područja eno gastronomije.