Apolitični

Radi čuda na klupi francuskog Reimsa: za trenera se ‘školovao’ na Football Manageru

Tko kaže da se sati provedeni pred ekranom na igricama ne isplate? Pitajte samo Williama Stilla. Ako vam njegovo ime još uvijek ne zvoni, vjerujte, u skoroj budućnosti hoće. Riječ je engleskom Belgijcu ili obrnuto, kako vam drago. Trener je francuskog prvoligaša Stade Reimsa, a ujedno i najmlađi u svim ligama „petice”. Tek mu je 30!

Sa svojim Reimsom radi čuda. Posljednje je bilo na najtežem mogućem gostovanju, onom u Parizu. Moćnom PSG-u su na Parku prinčeva iščupali bod. I to pogotkom u petoj minuti sudačke nadoknade. U 12 utakmica na klupi Reimsa još nije pretrpio poraz.

Mladi stručnjak je, naime, priznao da se za trenera „školovao” na kultnoj igri Football Manager. Bio je zaljubljenik u ovu igru i nogomet. Strast je s godinama prerasla u ambiciju, a ona u konačni cilj. Will Still je želio postati trener. I u tome je, bogme, uspio…

Za strjeloviti uspon mladog trenera ipak se plaća cijena. I to paprena. Njegov uspjeh se dogodio toliko brzo i naglo da William nije uspio položiti za UEFA-inu trenersku „pro licencu”. Njegov Reims zato nakon svake utakmice mora platiti kaznu od 25.000 eura. Jer zakon je nemilosrdan. Prema njemu, svaki trener koji vodi klub u prvom razredu neke europske lige mora imati „pro licencu”.

Cijeli članak možete pročitati na: slobodnadalmacija.hr

Foto: Pixabay