Apolitični

R & amp; B diva Macy Gray stiže u Zagreb

Jedna od najpoznatijih R & B glazbenica, pjevačica prepoznatljvog glasa i stila, Macy Gray, najavila je svoj dolazak i koncert u zagrebačkoj Tvornici kulture. Koncert će se održati u ožujku, točnije 9. u mjesecu, a tom prilikom soul kraljica predstavit će hrvatskoj publici svoj novi album „Stripped”.

Deveto izdanje albuma svjetski popularne pjevačice Macy Gray, već samim izlaskom osvojilo je i publiku i glazbenu kritiku, pa se tako album „Stripped” već sada našao na trećem mjestu Billboard Jazz albuma.

Pjevačica Macy Gray svjetsku glazbenu slavu stekla je kao R & B, jazz i soul pjevačica. Iako je velikoj većini publike poznata upravo po pjevačkoj karijeri, Macy Gray također je i autorica tekstova, glazbena producentica te glumica. Najprepoznatljivija po svom hrapavom, ali opet nježnom glasu, Macy Gray uvelike stilom svojih glazbenih izvedbi podsjeća na svoj glazbeni uzor Billie Holiday, pjevačici od koje je učila te znanje uobličila u originalni i prepoznatljivi glazbeni stil.

Album „Stripped” kako mu i samo ime kaže, ogolio je Macy Gray, naravno u onom emotivnom i iskrenom smislu. Gray i njen bend album su snimali u jednoj crkvi u Brooklynu, a samo dva dana stvorili su cjeloviti album koji sačinjava deset pjesama. Na albumu će sve ljubitelje hrapavog glasa i senzualno-glazbenog stila Macy Gray razveseliti novi autorski brojevi poput „Annabelle”, „The Heart” i „Lucy”. Pjesmu „Lucy” Gray je napisala s bendom na samome snimanju.

Uz nove autorske glazbene uratke, Macy Gray dugogodišnje obožavatelje nje njenog glazbenog izričaja razveselit će i novim verzijama svojih velikih hitova „I try” i „She ain’t right for you”. Veliki hit „I try” iz 1999. godine i danas poziva na nježno ljuljanje uz poticajne stihove i predivan glas soul kraljice Macy Gray.

Oba hita i „I try” i „She ain’t right for you” u novoj „Stripped“ verziji dolaze u poboljšanoj reggae verziji, uz koje Macy Gray predstavlja i svoje verzije hitova Boba Marleya „Redemption song” te Metallice „Nothing else Matters‚.

Album „Stripped” već je osvojio srca i uši glazbene publike, pa vjerujemo da će sve hrvatske fanove razveseliti vijest o skorom dolasku jazz i soul dive u našu metropolu, 9. ožujka u Tvornici kulture.