Apolitični

Putujuće kino Mediteran stiže u Makarsku

U organizaciji Festivala mediteranskog filma Split putujuće Kino Mediteran po peti put dolazi u Makarsku sa sveukupno osam filmskih projekcija kroz cijelo ljeto.
Prvo gostovanje održava se od 18. do 20. lipnja u Ljetnom kinu gdje će publika imati priliku gledati filmove prije njihovog dolaska u redovnu kino distribuciju. Glavni cilj kina Mediteran, ističu organizatori, je revitalizacija kino repertoara u manjim gradovima diljem Hrvatske i to kroz promociju filmova europske i svjetske kinematografije. Filmovi će biti prevedeni na hrvatski i na engleski jezik, pa će biti dostupni i stranim posjetiteljima. Kino Mediteran organizira se uz potporu grada Makarske, Zaklade Kultura nova i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Putujuće kino Mediteran podno Biokova

Iskustava iz drugih krajeva i područja Dalmacije i Jadrana daju ohrabrujuću sliku gostovanja Mediterana kao putujućeg kina koji na otvorenom okuplja mlade i starije, sve ljubitelje filma i to pod vedrim nebom.
Projekcije filmova započinju u 21,30, svi ste pozvani u Makarsku na večernja filmska izdanja koje vam nudi putujuće kino Mediteran.

• RASPORED PROJEKCIJA:
18. lipnja
„Druga majka”, Anna Muylaert, Brazil
„Druga majka” je film koji je zatvorio 9. FMFS i oduševio publiku u Splitu. Film je dobitnik preko 20 nagrada, od čega izdvajamo nagradu publike u Berlinu i Sundanceu.
19. lipnja
„Iščekivanje”, Piero Messina, Italija
„Iščekivanje” je debitantski film talijanskog redatelja Piera Messine, s Juliette Binoche u glavnoj ulozi.
20. lipnja
„U suton života”, Sylvain Biegeleisen, Izrael
„U suton života” je topli dokumentarac u izraelsko-belgijskoj koprodukciji koji je publika ZagrebDoxa proglasila najboljim filmom.
Dođite u Makarsku i budite dio ovogodišnjeg putujućeg kina Mediteran!
Izvor i foto: makarska-post.com