Apolitični

U Puli ponovno „Dame biraju”

Sarajevski kazališni hit „Dame biraju“ u srijedu, 17. kolovoza, ponovno gostuje u Puli. U predivnom ugođaju tvrđave Kaštel Pula, s početkom u 21:30, predstava „Dame biraju” će vas do suza nasmijati, ali i na pomalo groteskan način prodrmati i suočiti sa surovom stvarnošću.
„Dame biraju” publika je u Puli susrela još u ožujku kada je upoznala životne probleme jedne djevojke i petorice mladića koji se u potrazi za sigurnijom egzistencijom odlučuju na pomalo neobične situacije. Smijeh i pljesak zadovoljne publike u ožujku odjekuje još i danas, pa ne sumnjamo da će i ovo uprizorenje predstave „Dame biraju” u Puli izazvati ovacije prepune tvrđave Kaštel.

„Dame biraju”

Problem nezaposlenosti i egzistencijalne nesigurnosti sve je češći segment svakodnevice suvremene mlade i perspektivne osobe. Iako perspektivna, mlada osoba u borbi za preživljavanjem lako gubi pravi smjer, a i spomenuta perspektiva pomalo počinje mijenjati svoje okvire. Ista ta situacija dogodila se i petorici mladića koji su u borbi za preživljavanjem odlučili svoju sreću pronaći u striptiz baru, ali ne na tako zabavan način.
Put od same ideje do konačne realizacije novog zapošljavanja mladića u striptiz baru, inteligentnim humorom je prikazan kroz koreografske sekvence, veliki broj neočekivanih situacija i iščekivanja do samoga kraja. Besmisao i beznađe, u kombinaciji s neobičnim epizodama s kojim se susreću glavni likovi, lako se mogu preslikati na situaciju u kojoj se nalazi široka publika, pa je pronalaženje vlastitih problema i sukoba, u situacijama likova, vrlo vjerojatno.
Režiju predstave potpisuje Admir Glamočak, a uloge su utjelovili Enes Salković, Adnan Goro, Amila Terzimehić, Emir Fejzić, Igor Skvarica, Davor Sabo i Damir Kustura.
Ulaznice se prodaju u Activi Travel Pula i Tisak mediji Pula te u svim poslovnicama Ticketshopa. Cijena ulaznice iznosi 70 kuna, a broj mjesta je naravno ograničen, pa preporučujemo da što prije rezervirate svoje mjesto u publici.


Smiješne situacije, beskrajan humor isprekidan tužnom istinom, svoj vrhunac doživljava u interesantnim plesnim koreografijama mladih muškaraca. Ako ne zbog brojnih razgovora u kojima saznajemo sve što je na duši petorice mladića, dame će ovu predstavu možda izabrati zbog završne plesne koreografije u kojoj momci skidaju sve sa sebe. O tome je li predstava zabavna ili pak izaziva smijeh kroz suze, prosudite sami, ali u svakom slučaju vrijedi pogledati i samostalno prosuditi.