Apolitični

Prvi u Hrvatskoj! Osijek 2025. dobiva ‘automatik’ hotel vrijedan 8 milijuna eura

Automatizirani hoteli u kojima nema klasične recepcije niti standardnih hotelskih “ljudskih” usluga već duže vrijeme posluju u Europi, a prvi takav hotel početkom 2025. godine dobit će i Hrvatska.

Zanimljivo je da se Hotel HOP IN neće nalaziti u Zagrebu niti na Jadranu već u – Osijeku. Radi se o projektu tvrtki HOP IN i Cras, koje se i inače bavi automatizacijom zgrada, posebno u hotelijerstvu. Bit će to i svojevrsna sinteza svih njihovih do sada prikupljenih znanja, tehnologije i iskustva.

Poslovni ljudi, sportaši…
Kako pojašnjava Jožef Viszmeg, direktor Crasa, radi se o projektu vrijednosti osam milijuna eura, a njegov razvoj krenuo je prije godinu dana. Projekt je trenutačno prijavljen na EU projekte i iščekuje se rješenje o njegovu sufinanciranju.

Cijeli hotel projektiran je da koristi isključivo električnu energiju za potrebe grijanja, hlađenja i ostale sadržaje koja se treba proizvesti iz sunčane elektrane postavljene na objekte hotela. Za potrebe ispiranja sanitarnih čvorova, previđeno je korištenje akumulacije kišnice.

Poseban izazov nam je bio uvezati sve informacijske sustave i rješenja, od upravljanja termo tehničkim instalacijama, upravljanja hotelskim sobama i ostalim sadržajima, upravljanje proizvodnjom i potrošnjom energije pa do upravljanja rezervacijama i financijskim aplikacijama”, kaže nam Jožef Viszmeg.

Cijeli članak možete pročitati na: poslovni.hr