Apolitični

Prvi tjedan u 2016. godini: Na kraju tjedna, Orašar i Traviata!

Na početku tjedna prikazana „Na kraju tjedna”, drama Bobe Jelčića, čija je izvedba okupila brojne poklonike zagrebačkih kulturnih zbivanja . Osam likova nosilo se sa svakodnevnim životnim frustracijama koje vas zasigurno nesu ostavile ravnodušnima! U drami su glumili Livio Badurina, Ana Begić Tahiri, Jadranka Đokić, Goran Grgić, Ivan Jončić, Damir Markovina, Vanja Matujec i Bojan Navojec. Predstavu možete pogledati i u subotu, 9. siječnja.

 

 

U utorak, 5., i četvrtak, 7. siječnja, održat će se posljednje dvije izvedbe baleta „Orašar”! Jedno od najljepših djela klasične baletne literature i najizvođeniji balet na svijetu već se tradicionalno prikazuje u vrijeme blagdana. U glavnim ulogama nastupaju Catarina Meneses, Tomaž Golub, Eugen Dobrescu, Pavla Pećušak, Simon Yoshida, Natalia Horsnell i dr.
U petak, 8. siječnja na rasporedu je prva od dvije siječanjske izvedbe Verdijeve opere „Traviata” u režiji Janusza Kice, pod ravnanjem Josipa Šege. Jedna od najpoznatijih opera, tragična ljubavna priča o ljubavi kurtizane Violette i mladog Alfreda vraća se na daske HNK-a, a izvodi se u integralnoj verziji kako je muzički i scenski postavljena na premijeri u HNK-u Ivana pl. Zajca u Rijeci. Nastupaju: Sanja Kerkez, Helena Lucić Šego, Tanja Ruždjak, Nikša Radovanović, Vitomir Marof, Božimir Lovrić i dr.
Dobro došli u HNK Zagreb.

Više u kategoriji: Kultura
Izvor i foto: hnk.hr
D. Šabić, mag. nov.