Apolitični

Prvi put u Hrvatskoj: „ÖTILLÖ Swimrun” održat će se na Hvaru

Prvi put u Hrvatskoj: „ÖTILLÖ Swimrun” održat će se na Hvaru

Swimrun je sve popularniji sport u kojem se natječu timovi od dva natjecatelja koji naizmjenično trče i plivaju na otvorenom po zadanoj ruti. Vremena za gubljenje nema – trči se u mokrom plivačkom odijelu i pliva u tenisicama! Jedinstven je to sport i doživljaj, uvijek se natječete zajedno s partnerom, a zadana staza je uvijek u netaknutoj prirodi. ÖTILLÖ Swimrun Svjetsko prvenstvo (ÖTILLÖ na švedskom znači od otoka do otoka) originalno je swimrun natjecanje (plivanje i trčanje), na glasu kao jedna od najzahtjevnijih jednodnevnih utrka na svijetu.


U nedjelju, 2. travnja 2017. godine održat će se prva kvalifikacijska utrci „ÖTILLÖ Swimrun Hvar“, a natjecat će se sportaši iz čak 23 zemlje. Ponajbolji swimrun timovi na svijetu spremni su započeti swimrun sezonu 2017. na čarobnoj hvarskoj stazi, zajedno s više od stotinu drugih međunarodnih timova koji se natječu u parovima.
ÖTILLÖ Hvar prva je u nizu ÖTILLÖ Swimrun kvalifikacijskih utrka za Svjetsko prvenstvo 2017. Ulozi su visoki, tim koji prvi prijeđe cilj dobiva za nagradu zlatnu startnu majicu i kreće u osvajanje preostalih kvalifikacijskih utrka u 2017. za novčanu nagradu od 100 000 eura.
ÖTILLÖ Swimrun Hvar jedna je od ÖTILLÖ kvalifikacijskih utrka za Svjetsko prvenstvo 2017. koje se održava u švedskom arhipelagu. Dan uoči glavne utrke organizirana je kraća i dostupnija utrka u Hvaru, ÖTILLÖ Sprint Hvar, koja nudi isti doživljaj kao i duža, zahtjevnija utrka, ali s kraćim dionicama.
Ivan Verunica, direktor INCroatia, putničke agencije koja organizira sportske događaje i edukacijske programe, obratio se organizatorima ÖTILLÖ -a da održe utrku u Hrvatskoj.


– Prvi sam put čuo za OTILLO prije nepune dvije godine od jednog plivača iz Engleske. Pored iznimnih fizičkih napora kojima su natjecatelji izloženi, privukao me i onaj drugarski aspekt natjecanja u parovima, kao i činjenica da je u ovom sportu jako izražena interakcija s prirodom. Kao dobrom poznavatelju hrvatske obale, teško mi je bilo zamisliti mjesto koje ne bi bilo pogodno za ÖTILLÖ utrku. Swimrun kao sportska disciplina i prekrasna brdovita obala čistog Jadranskog mora savršen su spoj. Uzbudljivo, novo poglavlje u ÖTILLÖ priči bit će napisano u Hvaru, u Hrvatskoj.- kazao je Verunica.
U suorganizaciji s Gradom Hvarom i Turističkom zajednicom grada Hvara „ÖTILLÖ Swimrun Weekend Hvar“ okupit će neke od najboljih swimrun timova. Sportaši iz cijelog svijeta naći će se na startnoj poziciji uz bok svjetskim prvacima u ovoj disciplini te pobjednicima ÖTILLÖ kvalifikacijskih utrka za Svjetsko prvenstvo. Neki od njih su veterani swimruna, a neki će se prvi put natjecati u ovoj sportskoj disciplini kako bi otkrili zašto toliko ljudi želi osjetiti jedinstven doživljaj koji pružaju swimrun utrke.
– Swim run je posebna disciplina koja se tek razvija u svijetu i mi u Splitsko- dalmatinskoj županiji smo to prepoznali jer je to disciplina koja, kao što sam naziv govori, je i plivanje i trčanje, ali uz upoznavanje lokalne destinacije, kulturno- povijesnih znamenitosti, prirode, dakle sve ono što je danas trend u svijetu, mi smo to prihvatili i primjenjujemo ovdje. Trend je zdrav život, zdrava hrana, isto tako uživanje u prirodi i to se upravo događa 1. travnja. Preko 266 natjecatelja će doći na otok Hvar i uživati, to je prava priča za promociju predsezone i prava priča u kojoj možemo promovirati aktivni turizam i našu županiju.- kazao nam je direktor TZ Splitsko-dalmatinske županije Joško Stella.