Apolitični

Prvi hrvatski cjelovečernji film u tehnici 3D animacije rađen je 12 godina

Dugoočekivani animirani film “Cvrčak i mravica”, prvi hrvatski cjelovečernji animirani film rađen u tehnici 3D animacije, u hrvatska kina stiže 5. siječnja. Rađen je 12 godina, a odluka da se radi u 3D tehnici bila je rezultat tržišne analize s obzirom na to da globalno postoji velika potražnja za takvim projektima. Neki ga već nazivaju “hrvatskim odgovorom Pixaru”, a o njegovoj atraktivnosti svjedoči činjenica da je inozemni partner, World Sales Attraction Distribution, već dogovorio distribuciju filma u više od 30 zemalja.

Glavni likovi su Ket, cvrčak koji svira gitaru, i mravlja princeza Antoneta koja živi u mravinjaku u kojem se cijene samo disciplina i rad, dok je glazba zabranjena. Njihov slučajan susret pokreće rušenje barijera koje razdvajaju tihi svijet graditelja mrava i zabavom prožeti svijet glazbenika cvrčaka.

Posrijedi je zapravo adaptacija poznate Ezopove basne, no prilagođena današnjem vremenu jer promiče toleranciju i suživot zbližavanjem bića koja uspijevaju pomiriti dva suprotstavljena svjetonazora, zbog čega je film dobio i službenu preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja za prikazivanje u osnovnim školama.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Promo