Apolitični

Prvi dan lita na gusarski način

Prvi dan lita kao manifestacija jako dobro zvuči jer Split tijekom godine ima jako puno dobrih fešta, zabava i zgodnih manifestacija. Mnoge su datumski vezane, a jedna od njih je poznata kao zabava na „Prvi dan lita” koja će se održat u veslačkom klubu Gusar 21. lipnja s početkom u 21 sat.
Evo najave organizatora za „Prvi dan lita”
– Zahvaljujući zemljinoj osi i sretnog otklona od 23 stupnja, tijekom svake godine naša majčica Zemlja prolazi kroz četiri faze, čija izmjena diktira puls i ritam svega živućeg na našem plavom planetu. Ta godišnja doba dilimo na lito i ona druga tri.
Kako nam lito svima masu znači, odlučili smo ga i ove godine dočekat na istom mistu, di ćemo gledajući prema istoku dočekat i prvo svitlo, prvog litnjeg jutra…

„Prvi dan lita”na gusarski način

Početak fešte je u 21 sat i ulaz je, naravno, besplatan. Tko hoće gledat utakmicu, sredit ćemo neku projekciju.
Mi dodajemo kako će uz poveće dnevne i večernje temperature zraka, prema prognostičkim najavama, početak ljeta na splitskom području biti vruć, sparan te stranim i domaćim gostima – ispunjen. Upamtite kako vam prvi dan vrućeg ovogodišnjeg ljeta može ostati u dugom i ugodnom sjećanju ako ga provedete u druženju s veslačima, športašima i prijateljima mora. Provedite ga uz veslački klub Gusar i zabavni program „Prvi dan lita”.

Izvor i foto: facebook.com