Apolitični

Prva hrvatska aplikacija putem koje baš svatko može ulagati u tržišta kapitala

Iz vodećeg neovisnog društva za upravljanje imovinom u Hrvatskoj stiže Genius – aplikacija putem koje svatko u nekoliko klikova može početi ulagati u tržišta kapitala, bez šaltera, papira i skupih naknada. Otkrili smo kako…

Upravo dok banke ovih dana upozoravaju one koji štednju drže na računima da će im inflacija “pojesti” dio novca, iz domaćeg InterCapital Asset Managementa, tvrtke koja od 2004. upravlja investicijskim fondovima i portfeljima institucionalnih i privatnih ulagača, stiže besplatna aplikacija Genius putem koje će ulaganje viška novca biti jednostavnije i intuitivnije nego dosad.

Ideja za aplikaciju kuha se već nekoliko godina, ali požurila nas je korona. Već dugo znamo da je mnogima jedna od prepreka za ulaganje u tržišta kapitala činjenica da obično treba imati vremena i volje ugovoriti sastanak ili doći na neki šalter pa smo, u vrijeme kad se sve što se moglo digitaliziralo, i mi šalter odlučili zamijeniti aplikacijom.

Genius u InterCapitalu zovu besplatnim robotskim savjetnikom za ulaganja koji je dostupan svima, no aplikacija je puno više od toga. Intuitivno sučelje odmah nakon registracije mnogima možda nepoznate financijske pojmove “prevodi” u konkretne i razumljive ciljeve ulaganja – pita vas želite li uštedjeti za luksuzno putovanje, početi štedjeti za mirovinu ili možda jednostavno oploditi višak novca i imati više novaca na računu.

Cijeli članak možete pročitati na: netokracija.com

Foto: Pixabay