Apolitični

Proveli smo dan s profesionalnim gamerom

Leon neLo Pesić trenira sedam sati dnevno, i jedan je od najboljih u Hrvatskoj

Trenira se većinu dana s timom, a sve s jednim ciljem – pobjeda na turniru koja donosi vrtoglavu zaradu i višemilijunske iznose

– Igranje igara mi je oduvijek bio hobi i uvijek sam razmišljao kako bih jednog dana rado htio baviti se time u profesionalnom smislu. Kada sam u srednjoj školi vidio kako profesionalno igrači igraju League of Legends igru, tada sam počeo ulagati svoj trud i postigao najviši rang te igre, a zatim i u Rainbow Six Siege igri – ističe Leon.

League of Legends i Rainbow Six Siege dvije su gotovo najpopularnije strateške kompetitivne igre koje igraju milijuni ljudi u svijetu. Na svjetskoj razini organiziraju se redoviti turniri, pa tako i ovdje popularni su Six Invitational Europe i League of Legends World Championship. Najbolji selektirani timovi igrača iz cijelog svijeta nastupaju i pokušavaju ostvariti najbolji plasman, a nagrade sežu i do 3 milijuna dolara po osvojenom turniru.

Zahvaljujući gamingu, proputovao svijet

Iako o točnim iznosima zarade u gamingu nije htio govoriti, tvrdi, od toga se u profesionalnom smislu može solidno živjeti. – Najdraži turniri su mi definitivno Six Invitational 2020 u Kanadi i Japan ProLeague Season 10 Japankoji smo osvojili, pa mi je to i ujedno najveći gejmerski uspjeh – prisjeća se Leon.

Osvojio s timom 627 tisuća eura, a to je oko 4.7 milijuna kuna

Naime, u Japanu sa svojom ekipom Natus Vincere (Na’Vi) osvojio je Rainbow Six Pro League s ukupnim nagradnim fondom od 627 tisuća eura, odnosno 4,7 milijuna kuna, što je ogroman uspjeh za domaće gamere i hrvatsku gaming scenu.

Cijeli članak možete pročitati na: vecernji.hr

Foto: Pixabay