Apolitični

Provedite vikend u Podstrani

Za sve one kojim Ultra Europe festival nije prvi odabir večerašnjeg provoda, a ovaj vikend naći će se u okolici Splita, mjesto Podstrana nudi bogati program i zagarantiranu zabavu za široku publiku.

Vraćajući se u daleku prošlost, čak u 6. stoljeće, i veličajući keltskog junaka kralja Arthura, mještani Podstrane organiziraju večer u čast ovog kralja Brita kojeg su brojna svjetski poznata književna djela okarakterizirala kao velikog vođu i borca za svoj narod, pa ne iznenađuje činjenica da toliko stoljeća nakon njegov lik još uvijek plijeni pažnju i služi kao temelj manifestacijama poput ove. Naime, nadgrobna ploča pokraj crkve sv. Martina ukazuje na to da je sam kralj Arthur sahranjen upravo u ovom mjestu što je Podstranjanima dalo ideju za organizaciju večeri u njegovu slavu. A što još nudi vikend u Podstrani, pročitajte u članku.

Večer posvećena kralju Arthuru

PETAK

Danas, 15. srpnja u Podstrani će se u večeri posvećenoj antici i kralju Arthuru, pjevati, plesati i glumiti. U ovom svojevrsnom vremeplovu, kostimirani sudionici manifestacije zabavljat će publiku stvarajući ambijent Arthurova vremena i stila života te će tako svi pozvani bar na jednu večer moći doživjeti legendu o kralju Arthuru. Svi zainteresirani za ovaj vid povijesne zabave začinjene zanimljivom glazbom, jelom i pićem pozvani su u Podstranu da u duhu antike sudjeluju u ovoj posebnoj večeri.

Ribarska večer

SUBOTA

Dana 16. srpnja na portu sv. Martina održat će se ribarska večer gdje se zabava nastavlja uz dobru glazbe te okuse poljičkog soparnika i domaćeg vina.

Koncert Petra Čulića

NEDJELJA

Vikend u Podstrani završava se 17. srpnja na glazbenoj večeri u crkvi Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije gdje će natupati Petar Čulić, skladatelj i virtuoz na gitari. Petar Čulić široj je publici poznat po glazbenim nastupima diljem svijeta kao i brojnim nagradama.

Mještani Podstrane već su dobro poznati po veselom duhu i pozitivnom smislu za organizaciju ljetnih manifestacija, pa se svi zainteresirani pozivaju da se zaustave u Podstrane i putujući od antike do danas u samo tri dana osjete sve čari koje u atmosferi dobrodošlice nudi ovo zanimljivo mjesto uz more.