Apolitični

Proslava praznika svetog Patricka uz grupu Ciotog

Irska nam je draga i prijateljska zemlja, a Irci vrlo susretljivi, zabavni , rado viđeni gosti u Splitu, Dalmaciji i u Hrvatskoj. Oni uskoro obilježavaju svoj dan, naime, slave svog zaštitnika, svetog Patricka koji se tradicionalno u cijelom svijetu slavi 17. 3.. Taj dan možete proslaviti i u gradu podno Marjana uz grupu CIOTOG koja svira tradicionalnu irsku glazbu .
Tako na koncertu naziva „U susret St. Patricku” koji se već tradicionalno 16. 03. održava u kafiću Circus ( Jadranska 1) možete čuti mješavinu tradicionalnih pjesama i tuneova izvođenim na tradicionalnim irskim instrumentima.
Završna proslava Sv. Patricka održat će se u kavani Ovčice (Put Firula 4) 17. 3. gdje će se uz obilje piva i vesele atmosfere članovima Ciotoga tijekom nastupa pridružiti i nekoliko prijatelja s kojima su nastupali prijašnjih godina.
Oba nastupa počinju u 21:30, pozvani ste svi i podržimo naše drage prijatelje iz Irske koji vdje žive ili pak kod nas dolaze u goste, a svima koji se zovu Patrik ili Domagoj (hrvatska inačica) čestitamo imendan!

Više u kategoriji: Život; Glazba
Izvor i foto: visitsplit.com
D. Šabić, mag. nov.