Apolitični

Promovirani doktori znanosti na radost svih nas

Na Medicinskom fakultetu Splitu svečano dodijeljene diplome novim doktorima znanosti. U nazočnosti  dekana i rektora Sveučilišta, roditelja, prijatelja i gostiju znanstvenici će  dugo pamtiti ovaj trenutak s kojim su dosegnuli vrhunac u svom znanstvenom putu.

Posebno ozračje vladalo je u četvrtak na splitskom sveučilištu, točnije Medicinskom fakultetu koje je organiziralo svečanu  promociju doktora znanosti. Inače, riječ je o 52. promociji doktora znanosti na kojoj je uručeno 65 diploma. Čestitke zasluženima uputili su prof. dr. sc. Srećko Tomas, pomoćnik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, Helena Bandalović, zamjenica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Splitsko-dalmatinske županije te dr. sc. Igor Baković, savjetnik gradonačelnika Splita za znanost i kulturu. Kako to i nalikuje, doktorantima se obratio i rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr.sc. Šimun Anđelinović koji je, među ostalim, kazao da se stjecanjem titule doktora znanosti znanstveni put u ovom dijelu dosiže svoj vrhunac, a ujedno je i dokaz da Sveučilište u Splitu, iako nije do kraja kadrovski osnaženo, stvara vrhunsko znanje i znanstvenike. Posebno radostan i zadovoljan bio je i prof. dr. Zoran Đogaš, dekan Medicinskog fakulteta, odakle je i bilo najviše doktoranata koji su marljivim radom zaslužili prestižnu titulu doktora znanosti.

Svečanu promociju  glazbom su uveličali mladi glazbenici Umjetničke akademije u Splitu iz ansambla za suvremenu glazbu S/UMAS, a ekipa Terracon TV-a i apolitčnog.hr našla se na pravom mjestu i snimila reportažu, pa pogledajte!

 


Video: Teo Peričić
D. Šabić, mag. nov.