Apolitični

Promocija „Konobe“ u „salonu kulture“

Premda je konoba kolijevka i majka Dalmacije o kojoj se mnogo govori i pjeva, knjiga „Konoba“ prva je i jedina do sada objavljena knjiga o ovom prepoznatljivom simbolu i njegovom fenomenu. Tako je krenuo razgovor s Mikijem Bratanićem, autorom ove izuzetno lijepe i vrijedne knjige, za koju je, kako nam potvrđuje, inspiracija potekla iz djedove konobe, dakle konobe težaka, njezinog stvoritelja i zaštitnika, iz osobnog iskustva i ljubavi prema tradiciji i baštini.


Salon kulture u Gundulićevoj 36 ugostio je ovog vrijednog hvarskog pisca, člana Društva hrvatskih književnika i autora ove zanimljive knjige koja je obišla svijet, prevedena na engleski i talijanski jezik. Riječ je o zbirci priča i haiku poezije, foto monografiji, rječniku manje poznatih riječi iz života konobe, tj. multimedijalnoj i multifunkcionalnoj knjizi koja može poslužiti kao vremeplov koji će vas odvesti u neka davna vremena.

Slijedi ugodna salonska promocija…

Ovo je uistinu dobra priča koja bi mogla dati dodatni vjetar u leđa promociji, očuvanju i brendiranju naših tradicionalnih dalmatinskih proizvoda poput pršuta, sira, vina, maslinovog ulja i slično. Institucije bi trebale prepoznati ovakve pozitivne ideje koje promoviraju našu baštinu, govori Bratanić i dodaje kako njima preostaje odraditi dio posla u svezi sa zaštitom, očuvanjem pa i promocijom ovakvih proizvoda koji su traženi na tržištu…

https://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/miki-bratanic-ton1.mp3?_=1
Naš dragi gost, autor „Konobe“, istaknuo je kako je sretan i zadovoljan što je mogao podijeliti s nama svoju priču te ga posebno veseli što je na projektu okupio eminentna imena, ljude koji su dali svojevrstan pečat i legitimitet vrijednosti ove knjige, a kao i svi drugi kreativci i stvaratelji ima određene planove u vidu.

https://apoliticni.hr/wp-content/uploads/2015/02/miki-bratanic-ton2.mp3?_=2

D. Šabić