Apolitični

Promocija filma i predstavljanje knjige u Dugom Ratu

U općinskoj organizaciji Zajednice žena Dugi Rat u prostorijama kino sale „Dalmacija”, priređena je promocija filma: „Božji čovjek” i predstavljena knjiga „Apokalipsa”, „Rat za duše” Dražena Bušića, teologa i publicista iz Zagreba koji je sa suprugom Kristinom u posljednjih 15 godina priredio više od 1000 ovakvih prezentacija u više od 120 župa. Posebni gosti bili su Boris i Dolores Bašić iz Kaštel Novoga koji su akteri ovog filma.
„Večeras smo u Dugom Ratu predstavili moju knjigu Apokalipsa i novi dokumentarni film „Božji čovjek”. Knjiga govori o aktualnoj temi, to je apokalipsa, odnosno posljednja vremena koje je vrlo intrigantno. Postoje određene zablude kod većine vjernika koji su se svrstali u dva različita tabora. Jedni kažu nitko ništa ne zna o posljednjim vremenima, ne trebamo biti više zabrinuti, a ovi drugi naglašavaju uništenje kao u nekim porno filmovima.

Promocija filma i predstavljanje knjige


Dakle, i jedna i druga grupa pripadaju u ekstreme. To me kao novinara zaista ljuti. Kroz ovu knjigu u četrdeset članaka htio sam prikazati jednu objektivnu viziju, ispravnu ideju na osnovu Božje riječi. Film „Božji čovjek” govori o Borisu i Dolores i njihovoj Zajednici iz Kaštel Novog, oni su obraćenici. Gospodin ih je dotaknuo i oslobodio od poroka, od narkomanije, od besmisla života i sada oni u njihovom Gradu, odnosno Gospodin preko njih obraća druge ljude, čak i one koji su propali mnogo dublje, kao i mnogi kriminalci itd., nadaju se uspješnom ozdravljenju.”, kazao je gosp Bušić.


O dugoratskoj publici gosp. Bušić je govorio sve najbolje istaknuvši da su postavljali vrlo umjesna pitanja, a u više navrata su se iskazali dužim aplauzima, što za ovdašnje goste, to puno znači.

Davor Grgat