Apolitični

Na Prokurativama najbolji Mladen Grdović

Mladen Grdović osvojio je Grand Prix 56. Splitskog festivala za pjesmu „Ostavljam vas moji najdraži” za koju je i sam autor skladbe i teksta, a izveo je s klapom Munita.

Zadranin, veseljak i velikog srca prigrlio je cijeli Split te osvojio Zlatnog galeba, po mnogima, sasvim zasluženo. Zaplakao je u trenutku kada mu je gradonačelnik Ivo Baldasar uručio nagradu te s osjećajima i radošću iskazao da je Splitski festival San Remo i da ga trebamo čuvati.
– Čekao sam prvu nagradu 35 godina kazao je Mladen Grdović. Hvala Hrvatskoj što je glasala za mene, hvala svim dobrim ljudima, još mi se plače. Hvala Splitu, svima vama koji ste me podržavali bez obzira na moje ispade. Ja sam jednostavan čovjek, samo malo hiperaktivan – prva je reakcija zadarskog glazbenika koji je i u proteklim godinama lakoglazbenih nota u Splitu na različite načine ostavljao traga. Da Grdović ima najbolju pjesmu Splitskog festivala zaključio je i ocjenjivački sud novinara.

Najbolji Mladen Grdović

Druga nagrada publike i Srebrni galeb „odletjeli” su ponovno u Donatov grad u ruke Tomislava Bralića i klape Intrade za pjesmu „Ne mogu te prestat jubit”.

Prema mišljenju stručnog ocjenjivačkog suda Zlatnog lava zaslužila je pjesma „Amico mio goodbye” koju je pjevao Tonči Huljić i Madre Badessa band. Huljića je cijelog u bijelom i publika nagradila „Brončanim galebom”.

Sjajna posjećenost Splitskog festivala

Posebno radostan i osmijehom na licu bio je i Damir Kedžo dok je primao Srebrnog vala, drugu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija za skladbu „Ronim na dah” kao i Đani Maršan zbog Brončanog vala za pjesmu „Proli riči”.
Zapljeskale su još jednom pune Prokurative Mladenu Magudu, velikom čovjeku, umjetniku i gitaristi kojeg je bolest prerano otela životu. Posthumno mu je dodijeljeno priznanje za izuzetan doprinos hrvatskoj glazbi. Priznanje je direktor Splitskog festivala Tomislav Mrduljaš uručio supruzi Rosani Magud.
U završnoj večeri dodijeljena je i nagrada za najizvođeniju pjesmu s prošlogodišnjeg Festivala. Riječ je o skladbi „Moje zlato” za koju su zaslužni bračni par Vjekoslava i Tonči Huljić te Petar Grašo koji je bio i apsolutni pobjednik 55. Splitskog festivala. Publika je imala priliku i ove godine uživati s Grašom. Nastupio je u polusatnom show programu dok su se očekivali pobjednici i priredio vrhunsku zabavu. Ne treba posebno naglašavati kako je njegov nastup bio izvrstan i da su gledatelji s –Grašom pjevali od samog početka.

Finalnom večeri završena je tako trodnevna glazbena fešta na splitskim Prokurativama koje se od ponedjeljka počinju pripremati za predstojeći 26. Festival zabavne glazbe Split 2017.