Apolitični

Projekt “Via Dinarica” predstavljen na Sljemenu

Regionalni razvojni projekt Via Dinarica, uzdužni put koji povezuje najvrednije planinske prostore Dinarskoga gorja, od Slovenije do Albanije, predstavljen je na susretu Zbora vodiča Hrvatskog planinarskog saveza koji se održao 2. i 3. prosinca na Sljemenu, a okupio je više od 150 planinarskih vodiča iz svih krajeva Hrvatske i planinarske vodiče iz Sarajeva.

Domaćin Zbora vodiča HPS-a u Domu Crvenog križa na Sljemenu, koji je po broju sudionika i sadržajnom programu bio dosad najveći održani skup planinarskih vodiča u Hrvatskoj, bila je stanica planinarskih vodiča Zagreb koja obilježava 50 godina djelovanja.

Okupljene su pozdravili dopredsjednica Hrvatskog planinarskog saveza Jadranka Čoklica, pročelnik Vodičke službe HPS-a Dorijan Klasnić, dugogodišnji pročelnik Darko Luš te pročelnik SPV Zagreb Alan Čaplar.

Via Dinarica put je trasiran u obliku koridora koji se sastoji od tri linije: plava linija prati jadransku obalu povezujući primorski niz dinarskih planina, bijela linija obuhvaća visoke Dinaride, a zelena linija obuhvaća zeleni pojas unutrašnjih Dinarida.

Cijeli članak možete pročitati na: direktno.hr

Foto: Shutterstock