Apolitični

Projekt “Tragovi nestajanja” predstavlja Hrvatsku na Bijenalu u Veneciji 2019.

Na Venecijanskom bijenalu 2019. – 58. Međunarodnoj izložbi vizualnih umjetnosti, Hrvatsku će predstavljati projekt ‘Tragovi nestajanja (u tri čina)’ multimedijalnog umjetnika Igora Grubića i povjerenice/kustosice Katerine Gregos koji, po mišljenju povjerenstva za odabir Ministarstva kulture, predstavlja relevantno umjetničko i kustosko promišljanje aktualnosti umjetničke produkcije u suodnosu s društvenom ulogom umjetnosti.

Takvu je odluku, nakon pregledanih prijedloga 16 kandidatura pristiglih na Javni poziv Ministarstva kulture jednoglasno donijelo povjerenstvo za odabir projekta hrvatskog nastupa na Venecijanskom bijenalu 2019. na sjednicama održanima 12. i 15. listopada u Ministarstvu kulture RH, stoji na mrežnim stranicama ministarstva.

Venecijanski bijenale 2019. održat će se od 11. svibnja do 24. studenog iduće godine pod ravnanjem umjetničkog direktora Ralpha Rugoffa i s nazivom ‘May You Live in Interesting Times’, te bez teme same po sebi, umjesto čega će se fokusirati na opći pristup stvaranju umjetnosti i društvenoj ulozi umjetnosti koja spaja zadovoljstvo i kritičko mišljenje.

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay