Apolitični

Projekt BETSA – zajednička strateška radionica

U sklopu projekta BETSA (Bird-watching and Eco Tourism in South Adriatic – Promatranje ptica i eko turizam na južnom Jadranu) proteklih dana održana je Zajednička strateška radionica u Baškoj Vodi.
Cilj projekta, koji je financiran od strane IPA prekograničnog programa – Hrvatska – Crna Gora, ukupne vrijednosti s hrvatske strane 101.472,79 eura, predstavlja plasman zajedničke eko turističke ponude koja uključuje promatranje ptica i promociju bio raznolikosti, zasnovanu na specifičnim domaćim i inozemnim segmentima. Na radionici su sudjelovali i predstavnici Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije u vidu podrške BETSA projektu u definiranju mikrolokacija za staze predviđene spomenutim projektom.
Radionica je okupila 50-ak pružatelja turističkih usluga s područja Boke kotorske, Konavala, doline Neretve i Biokova s ciljem međusobnog upoznavanja turističkih ponuđača iz Hrvatske i Crne Gore, kao i kreiranje zajedničkih inicijativa s posebnim naglaskom na promatranje ptica. Na radionici su također predstavljeni i međunarodni primjeri dobre prakse s područja eko turizma i turizma promatranja ptica, a dogovorena je i zajednička vizija i strateški ciljevi turističke ponude BETSA projekta. Prijedlozi za uspostavljanje različitih inicijativa predloženi tijekom radionice bit će uvršteni u strategiju koja će biti osnova za razvijanje prekograničnih putopisa.

Više u kategoriji: Obrazovanje; Život
Izvor i foto: DNŽ/ Nikolina Djangradović/
D. Šabić, mag. nov.