Apolitični

Program „Zajedno više možemo”

Policijska uprava splitsko-dalmatinska i Vijeće za prevenciju Grada Trogira otpočeli su s provedbom preventivnog programa u osnovnim školama, pod nazivom „Zajedno više možemo”. Program je usmjeren na prevenciju zlouporabe opojnih droga i drugih sredstava ovisnosti, vandalizma, vršnjačkog nasilja i drugih oblika rizičnog ponašanja, a namijenjen je populaciji učenika četvrtih i petih razreda osnovnih škola i njihovim roditeljima. U sklopu tog projekta policijski službenici Odjela prevencije PU splitsko-dalmatinske i Policijske postaje Trogir, ovih dana na području Trogira u dvije osnovne škole provode prvu i drugu komponentu programa: Mogu ako hoću 1 – „MAH -1” namijenjenu četvrtašima i „Prevencija i alternativa 1” za učenike petih razreda, a govore o štetnosti alkohola i droge te prevenciji ovisnosti i negativnog ponašanja. Treću komponentu programa čini Sajam mogućnosti koji će se održati već u proljeće. Predavanje su učenicima u OŠ Petar Berislavić, uz uvodni govor pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti turizam Joška Jarebića, održali Ante Radoja iz Odsjeka za prevenciju kriminaliteta Policijske uprave splitsko- dalmatinske i kontakt policajac trogirske Policijske postaje Mladen Kuduz. Ovom suradnjom djeci pružamo najosnovnije informacije vezano uz prevenciju različitih oblika ovisnosti, ali i alternativu koja se djeci nudi, a što će oni najbolje moći vidjeti na Sajmu mogućnosti.
Na istom ćemo uključiti sve kulturne, sportske udruge i udruge s područja socijalne skrbi i sve ono gdje se djeca s područja našeg grada mogu angažirati i kvalitetno upotpuniti svoje slobodno vrijeme, rekao je Jarebić. Nakon predavanja učenici četvrtih razreda dobili su knjižicu „Moj podsjetnik” čiji se sadržaj temelji na preventivno-sigurnosnom aspektu.
Podržimo ovakvu i slične akcije u kojima sudjeluje naša policija , a na dobrobit i sigurnost djece osnovnih i srednjih škola jer zajedno – više možemo.

Više u kategoriji: Obrazovanje, Život
Izvor i foto: trogir.hr
D. Šabić, mag. nov.