Apolitični

Program proslave Dana Općine Otok i blagdana svetog Luke

Program proslave Dana Općine Otok i blagdana svetog Luke, proteklog vikenda  raspoložio mnoge posjetitelje ovog dijela cetinskog kraja. Program se nastavlja i ovog tjedna

U utorak, 18. listopada Otočani slave Dan općine i blagdan svog nebeskog zaštitnika svetog Luke. Tim povodom općinska vlast pripremila je bogat i zanimljiv program koji će se odvijati kroz nekoliko dana.
Program proslave počeo u petak, 14. listopada kada se upriličilo polaganje vijenaca kod spomenika Branitelj i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na općinskom trgu. Nakon toga, u općinskoj dvorani je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Otok, a potom je uslijedio prigodni domjenak.

Dan poslije, u subotu 15. listopada u dvorani OŠ „Kamešnica” od 18 sati održat je boksački spektakl kojeg jeorganizirao BK „Pit Bull” Split, a u 20 sati u općinskoj dvorani održan koncert klapa na kojem su nastupili Klapa sveti Luka i njihovi gosti.

Program proslave


U nedjelju, 16. listopada priređen je planinarski uspon, dok su u poslijepodnevnim satima na Trgu dr. Franje Tuđmana nastupile razne sekcije Sinjskih mažoretkinja, te folklorne udruge „URIG” i njihovih gosti. U 21 sat uslijedio je koncert Crvene jabuke, a sve je završilo prigodnim vatrometom.
Program se nastavlja u ponedjeljak, 17. listopada. Na ŠRC Gola brda u 14 sati počet će veteranski nogometni turnir. U 18 sati u restoranu Džimbeg upriličit će se predstavljanje knjige Ivana Gudelja „Hajdučka priča”.
U utorak 18. listopada, na sam Dan Općine Otok i blagdan svetog Luke svečano misno slavlje s procesijom počet će u 10 sati i 30 minuta, a predvodit će ga i propovijedati msgr. Franjo Komarica, banjolučki biskup. Nakon svete mise izaslanstvo Općine Otok i braniteljskih udruga položit će vijence i zapaliti svijeće kod spomenika otočkim žrtvama iz 1715. godine.