Apolitični

Program Kinoteke do kraja studenog posvećen novim hrvatskim filmovima

U prvom filmu iz programa Novi hrvatski film, komediji Comic Sans u režiji Nevija Marasovića u srijedu, 21. studenog gledamo ljubavne zgode i nezgode Zagrepčanina Alana (Janko Popović Volarić), uspješnog dizajnera koji se baš ne može pohvaliti odnosima sa svojim bivšim djevojkama.

U četvrtak, 22. studenog na repertoaru je Osmi povjerenik, ekranizacija istoimenog hrvatskog bestselera pisca Renata Baretića i hrvatski kandidat za nominaciju za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Jedini dokumentarni film u programu je Srbenka Nebojše Slijepčevića koji je svoj sjajan festivalski put započeo na prestižnom festivalu Visions du Réel, te je među ostalim nagrađen Srcem Sarajeva i Nagradom publike za najbolji dokumentarni film na Sarajevo Film Festivalu i posebnim priznanjem Motovun Film Festivala.

Subotnja matineja donosi najgledaniji hrvatski film 2017. godine, Uzbunu na Zelenom Vrhu u režiji Čejen Černić.

Aleksi, dugometražni prvijenac Barbare Vekarić s Tihanom Lazović u glavnoj ulozi prikazuje se u subotu, 24. studenog.

Program Novi hrvatski film traje sve do kraja studenog, a uz već spomenute, uključuje filmove Goran Nevija Marasovića, Ustav Republike Hrvatske Rajka Grlića, Ne gledaj mi u pijat Hane Jušić i Zvizdan Dalibora Matanića.

Svi filmovi prikazuju se od 20 sati, osim subotnje matineje koja je na rasporedu u 11 sati. Cijena ulaznica za projekcije iz redovnog programa iznosi 15 / 20 kuna. Ulaznice je moguće kupiti online na www.ulaznice.com / www.kinokinoteka.hr ili na blagajni kina prije projekcije.

Cijeli članak možete pročitati na: kinokinoteka.hr

Foto: Pixabay