Apolitični

Profesori GŠ Blagoje Bersa muziciraju…

Već jedanaestu godinu za redom profesori zadarske glazbene škole koja nosi ime po jednom od najvažnijih hrvatskih skladatelja 20. stoljeća, Blagoju Bersi, poklanjaju koncert Zadru i Zadranima u povodu Dana grada i blagdana sv. Krševana. Tako je u organizaciji Koncertnog ureda Zadar ovaj projekt postao dijelom ciklusa Bersa koji ima za cilj promociju rada profesora i učenika Škole te obrazovno – glazbenih projekata. Na koncertu u srijedu 25. studenog 2015. u Svečanoj dvorani Sveučilišta s početkom u 19 sati predstavit će se brojni profesori koji, osim što se bave pedagoškim radom, aktivno sviraju.
Sambu d´ouro Jorgea Cardosa svirat će gitaristi Melita Ivković, Ivan Vihar i Hrvoje Šteko te kontrabasist Josip Marcelić. Vihar će se predstaviti i solistički i izvesti djelo pod nazivom Mezquita/Tio arango V. Amiga.
Chopinovu Baladu br. 3, op. 47 u As-duru svirat će profesorica klavira Dražena Župan, a Impromptus u As-duru istog skladatelja, profesorica Ivana Skroče. Klaviristica Tomislava Lojić bit će korepetitorica violončelistici Lidiji Ledinić u Koncertu u e–molu engleskog romantičara Edwarda Elgara, trubaču Draženu Habušu u djelu The Godfather talijanskog majstora filmske glazbe Nina Rote kao i klarinetistu Željku Andriću koji će za kraj izvesti 4. stavak Koncerta za klarinet hrvatskog skladatelja Brune Bjelinskog.
U danima svečanosti Zadar vam poklanja prigodno glazbeno-umjetničko druženje uz profesore glazbene škole Blagoje Bersa koji će vas glazbom i muziciranjem dodatno oraspoložiti.
Više u kategoriji: Glazba; Kultura
Izvor i foto: zadar.travel
D. Šabić, mag. nov.