Apolitični

Profesor Anthony Atala, utemeljitelj regenerativne medicine, posjetio bolnicu Sv. Katarina

 

Profesor Anthony Atala iz SAD-a, utemeljitelj regenerativne medicine, autor više od 400 najprestižnijih znanstvenih članaka, tvorac više od 200 patenata.
Profesor Atala, jedan od najutjecajnijih američkih liječnika i znanstvenika, direktor vodećeg svjetskog centra za regenerativnu medicinu „Wake Forest Institute for Regenerative Medicine” te član Institute of Medicine of the National Academy of Sciences, Royal Academy for the Encouragement of the Arts i National Academy of Inventors, na poziv prof. dr. Primorca boravio je u Republici Hrvatskoj.

 

 

Profesor Anthony Atala, utemeljitelj regenerativne medicine, posjetio bolnicu Sv. Katarina

Američki U. S. News & World Report uvrstili su prof. dr. Atalu među 14 osoba koje su najviše doprinijeli razvoju medicinskih znanosti u 21. stoljeću. Prvi je znanstvenik na svijetu koji je proizveo u laboratoriju uzgojen organ (mokraćni mjehur) koji više od 15 godina funkcionira u pacijentu. Današnji tisak (Jutarnji list i Večernji list) objavili su s njim intervjue, a na mrežnoj stranici http://vijesti.hrt.hr/338558/profesor-anthony-atala-u-studiju-4-o-mocnim-maticnim-stanicama-posteljice je i razgovor tijekom njegova gostovanja na HRT.
Prilikom posjeta Specijalnoj bolnici sv. Katarina (www.svkatarina.hr) profesor Atala istaknuo da je za europskog partnera odabrao upravo ovu specijalnu instituciju, posebice, za područje regenerativne medicine i stanične terapije.

Izvor i foto: Specijalna bolnica sv. Katarina