Apolitični

Procurio je navodni plan Lige prvaka za 2027. Ovo će biti nogometna revolucija!

SUKOB Uefe i najbogatijih europskih klubova koji žele ili su htjeli osnovati svoje natjecanje još je uvijek tema koja se ne stišava i kojoj se ne nazire kraj, a razgovori zaljubljenika u nogomet mogli bi uskoro krenuti u novom smjeru nakon što je procurio UEFA-in plan za Ligu prvaka u bliskoj budućnosti. U pitanju je ideja izgleda natjecanja za 2027.

Skupine bi se formirale izvlačenjem klubova iz deset jakosnih grupa u kojima mogu biti po maksimalno dvije iz jedne zemlje. One bi bile složene prema koeficijentima momčadi koji bi mnogima jamčili nastup u natjecanju, a drugima mogućnost da u nju uđu kroz kvalifikacije.

Četiri skupine, 10 klubova

Ždrijebom bi bilo odlučen izgled četiriju skupina s po 10 klubova u svakoj. U formatu u kojem bi momčadi igrale svaka protiv svake samo jednu utakmicu, dvije najbolje nakon devet odigranih kola izborile bi osminu finala Lige prvaka.

Jedno kolo natjecanja igralo bi se izvan Europe, po gradovima diljem svijeta. U Uefinoj projekciji tako su kao gradovi-domaćini utakmica navedeni, primjerice, Sydney, Johannesburg, Peking, Tokio, New Jersey, Ciudad de Mexico, Rio de Janeiro…

Cijeli članak možete pročitati na: index.hr

Foto: Pixabay