Apolitični

Priznanje našem skladatelju: Alfi Kabiljo dobio prestižnu nagradu europskih filmaša

Hrvatsko društvo skladatelja i Grad Split domaćini su dodjele europskih nagrada za filmsku glazbu – Camille Awards.

Nagrade Camille europske su nagrade za filmske skladatelje koje odaju priznanje najboljim postignućima na području filmske glazbe. Ove će se godine dodjela nagrada Camille održati 27. rujna u koncertnoj dvorani Hrvatski dom u Splitu, u sklopu Generalne skupštine ECSA-e, a čiji je domaćin Hrvatsko društvo skladatelja.

ECSA ima čast uručiti nagradu za životno djelo jednom od najvećih hrvatskih, europskih i svjetski poznatih skladatelja filmske, kazališne i TV glazbe – Alfiju Kabilju. Ovom nagradom ECSA želi odati počast njegovoj uspješnoj karijeri koja traje već pola stoljeća, a radio je na više od 40 filmova i 100 TV serija.

Primitkom ove nagrade Alfi Kabiljo će se pridružiti odabranoj skupini uglednih europskih skladatelja, uključujući maestra Ennija Morriconea koji je nagradu Camille za životno djelo dobio 2020. godine.

Koncert kao dar građanima Splita

U srijedu, 28. rujna bit će održan još jedan koncert. Samo jedan dan nakon dodjele prestižne nagrade Camille, FAME orkestar održat će koncert pod nazivom “Classical Music from Film“. Poklon je to organizatora svim zainteresiranim građanima Splita i okolice. Ovaj će koncert posjetitelji također moći čuti u impozantnoj dvorani Hrvatskog doma u Splitu. Ulaz je slobodan.

Cijeli članak možete pročitati na: gloria.hr

Foto: PRESS