Apolitični

Prižba- korčulanska krasotica

Prekrasna uvala na južnoj strani otoka Korčule jedna je od najljepših na otoku. Njenu okolicu ukrašavaju rodni vinogradi i raskošne vile, crnogorične šume i kamenite stijene.

Prižba, lijep je i privlačni dio Korčule prožet od nekoliko manjih uvala i dva poluotoka: Ratak i Prišćapac. Prišćapac je ujedno i malo turističko naselje koje se odlikuje mnogim popratnim turističkim sadržajima i šljunčanom plažom. Na poluotoku Ratak, u središtu Prižbe nalazi se šljunčana plaža i mali samostan Sestara Milosrdnica.
U Prižbi možete iznajmiti bicikl ili mali motorni čamac za obilazak prekrasne obale i izlete na obližnje, nenastanjene, zelene otočiće pogodne za kupanje, sunčanje i ribarenje. Svugdje u okolici nalaze se brojne biciklističke staze, a preporuka je da se biciklom vozite uz obalu od Vele Luke do Prižbe i Brne. Sve ove ceste nisu previše prometne, a prolaze kroz razne manje uvalice i blizu zanimljivih arheoloških lokaliteta koji svjedoče o bogatoj prošlosti otoka Korčule. Smještaj možete pronaći u brojnim ugodnim i moderno uređenim privatnim kućama i apartmanima. Ovako lijepa i atraktivna na poseban način, Prižba je idealno odmorište za mnoge koji dolaze na Korčulu zbog kulturnih, umjetničkih, glazbenih, povijesnih ili pak turističkih razloga.

 

D. Šabić, mag. nov.