Apolitični

Pripremite stan za proljeće

Stiže nam proljeće, vrijeme kada se sve budi iz zimskog sna, kako u prirodi tako i u nama. Mnogi će se zaželjeti nekih promjena i dok će tako neki poželjeti promijeniti nešto na sebi, kao recimo frizuru, boju kose, riješiti se kojeg kila viška nakupljenog nakon brojnih ukusnih zimskih papica, drugi će poželjeti osvježiti prostor u kojem borave. Kako se ne biste odmah obeshrabrili količinom radova za koje mislite da su potrebni za promjenu izgleda svog doma, donosimo vam nekoliko savjeta kako bi to napravili brzo i praktički, bezbolno.

Ponekad su najljepše promjene i one najjednostavnije – osvježite svoju spavaću sobu novom posteljinom, kauč u dnevnom boravku jastučnicama u novoj boji.

Odaberite jedan zid u prostoriji i obojite ga drugom bojom ili mu pak dodajte teksturu pomoću zidne tapete.

Predmet koji u trenu može promijeniti izgled prostora je i tepih. S obzirom na to da dolaze u različitim veličinama, oblicima te ih ima različitih tekstura i boja, na vama je samo da izaberete koji najviše odgovara vašem stilu.

Obratite pozornost na detalje. Izaberite tematsku boju, materijale, teksture… Unesite dašak prirode u svoj dom pomoću biljaka, pletenih košara i dekoracija ili pak pravih školjki, morskih zvijezdi ili kamenja koje ćete staviti kao ukras u staklene posude.

Ako je to moguće, pokušajte razmjestiti svoj postojeći namještaj na drugačiji način ili presložite predmete, knjige, dekoracije na policama i trenutno ćete se osjećati kao da se nalazite u sasvim novom prostoru.

Više u kategoriji: arhitektura

M. Konstantinović