Apolitični

Priključite se opuzenskoj Gradskoj glazbi za 70. rođendan!

Kada saznate da netko čini dobra i korisna djela, uključite se i vi u skladu sa svojim mogućnostima. Evo jedne dobre prilike da se priključite akciji prikupljanja sredstava za opuzensku gradsku glazbu koja uskoro obilježava 70 godina postojanja i rada.

 

No, evo što o tome kaže voditelj akcije: „Neretvani, Gradskoj glazbi za 70. rođendan”, te Vas ovim putem pozivamo da sudjelujete u akciji prikupljanja sredstava za revitalizaciju puhačkih instrumenata Gradske glazbe Opuzen.
Pozivamo Vas da sudjelujete u akciji prikupljanja sredstava za revitalizaciju puhačkih instrumenata Gradske glazbe Opuzen. Glazba je osnovana 1947. godine i to uz pomoć instrumenata koji su ostali nakon kapitulacije Italije u Drugom svjetskom ratu, a koji se velikom većinom koriste i danas. Složit ćete se da kvaliteta našega puhačkog orkestra ne odgovara kvaliteti već odavno zastarjelih instrumenata, pa smo odlučili uz Vašu svesrdnu pomoć to promijeniti nabavom novih, kvalitetnijih puhačkih instrumenata kako bi proslavu 70. obljetnice postojanja Gradske glazbe dostojanstveno i s ponosom obilježili. Također, moramo se pohvaliti angažmanom više od dvadesetero djece iz Glazbene škole Opuzen u našem puhačkom orkestru, te se nadamo da će se nabavkom novih instrumenta taj broj i povećati.


Moramo napomenuti da smo u prvom dijelu akcije već priskrbili sljedeću opremu: 40 novih glazbenih odjela (Zdravko Čulić i Milojko Glasović), tenor saksofon, truba Bb, oprema za alt sax i klarinete te 20 stalaka za note (dr. Zdravko Kapović), truba Eb (Općina Slivno), truba Eb (Jure Zonjić – Lui, Čistoća Opuzen, Vodovod Opuzen i Habitus Agro d. o. o Metković), veliki rog (Damir Deak) i mali rog (Dane Blažević).
U očekivanju Vaše podrške i suradnje srdačno se zahvaljujemo. U potpisu su voditelji akcije: dr. sc. Zdravko Kapović prof. emeritus, dipl. oec. Pero Čubranić i Ante (Tonći) Kiridžija.
Nadamo se kako će poziv naići na pozitivan odjek.

Izvor i foto: opuzen.hr