Apolitični

Prije godinu dana osnovan je hrvatski Ured za izvoz glazbe, evo što je do sada učinjeno

We Move Music Croatia unazad godinu dana je sufinancirao više od 15 nastupa na showcase festivalima diljem Europe. Njihovi glazbenici su tako svirali na najrelevantnijim europskim i showcase festivalima kao što su Eurosonic, MENT Ljubljana, SHARPE, jazzahead!, PIN konferencija te brojni drugi.

Važno je napomenuti da se broj prijava na showcase festivale od otvaranja Ureda povećao preko 200%, stoji u priopćenju koje smo dobili od We Move Music Croatia.

Ured je u prvoj godini sufinancirao i preko 15 turneja hrvatskih glazbenika u Europi i tako nekim izvođačima olakšao, a nekim omogućio odlazak na turneju diljem Europe

U prvoj godini je otvoreno i četiri natječaja koji su još uvijek aktivni pa iz Ureda pozivaju sve da se prijave na iste: Sufinanciranje turnejasufinanciranje mini turnejaartist exchange program i sufinanciranje nastupa na showcase festivalima.

Najveća manifestacija koja se održala otkako je Ured osnovan svakako je SHIP festival, održan od 14. do 17. rujna ove godine u Šibeniku. 

Cijeli članak možete pročitati na: tportal.hr

Foto: Pixabay