Apolitični

Prijavite se za sedmi “Jesenice treking”

Prijavite se za sedmi “Jesenice treking”

Lijepi krajolici, izazovne staze i dobra zabava će i ove godine biti naši glavni aduti. Utrka će se odvijati u tri kategorije kako bi svi mogli odabrati željenu dionicu. Cijeli program će se odvijati i ove godine u obnovljenoj seoskoj Blagajni u Jesenicama
U subotu, 22. travnja održava se 7. Jesenice treking u kojem će se trčati u tri kategorije: Velika, Srednja i Mala.


Velika staza duga je 33 km i ima ukupno oko 1500 metara uspona.
Srednja staza duga je nešto više od 20 km i ima oko 1000 metara uspona.
Mala staza duga je oko 10 km.

Prošle godine je najviše prijavljenih bilo na Maloj stazi na koju najviše idu šetači, obitelji i rekreativci. Orijentacija je jednostavna, staza je kružna i označena planinarskim markacijama. Laganom šetnjom se prođe za 2-3 sata.
Natjecateljski duh trekinga najviše se primijeti na Velikoj i Srednjoj stazi. Srednja staza će biti duga oko 22 km, a velika staza oko 33 km. Orijentacija nije zahtjevna. Potrebne su osnovne vještine snalaženja u prostoru te čitanja planinarske karte. Namijenjena je trekerima, planinarima i ostalim rekreativnim ili profesionalnim sportašima.

Staze obilaze sela Srednjih i Donjih Poljica, te srednjovjekovne crkvice na grebenu Poljičke planine. Tako se sudionici kroz sport i druženje u prirodi na jedan način vračaju u povijest jer se radi o uglavnom etno eko selima prepunih starih kamenih kuća, konoba i pojata.

Start i cilj svih kategorija je ispred zgrade Blagajne u Jesenicama gdje će biti i ručak uz cjelodnevno druženje nakon natjecanja. Kroz popodne će se održati i prezentacija pripreme soparnika i degustaciju.

Uplata startnine, majica, karta staze,…
Za utrku se možete prijaviti na stotinka.hr kao i u agenciji Cyntus Dugi Rat.
Cijena startnine je 100 kuna. Startnina se uplaćuje na IBAN HR69 2330 0031 1004 2941 4
Primatelj: Udruga Jesenice, Dom Blagajne b.b., 21314, Jesenice
Svrha plaćanja: upisati Ime i Prezime natjecatelja, a zatim JT2017 i duljina staze (npr. Ante Antić JT2017, velika).
Rok za prijave i uplatu startnine je do subote 15.travnja u 23:59 sati, odnosno natjecatelji se mogu prijaviti i platiti startninu i nakon 15.travnja ali neće moći dobiti majicu.
Djeca do 15 godina ne plaćaju startninu. Mogu sudjelovati u Maloj kategoriji isključivo u pratnji roditelja. Nemaju pravo na majicu.

Uplaćena startnina uključuje:
– organizaciju utrke,
– majicu ili maramu
– kartu staze, natjecateljski karton, instrukcije za utrku,
– kuhani ručak,
– osiguranje utrke od nadležnih službi.
Obavezna oprema: mobitel sa punom baterijom

Utrku osigurava HGSS. U organizaciju trekinga je uključeno preko 50 volontera i nekoliko prijateljskih udruga, MNK Sveti Roko, Udruga Prijatelj, Udruga Duće, Mjesni odbor Tugare itd.
.
Više informacija možete pronaći na Facebook profilu “Jesenice Treking”, a kako je to izgledalo
prijašnjih godina, možete vidjeti u priloženom videu…