Apolitični

Prijavite se na Dalmacija Ultra-Trail utrku!

Pustolovno-avanturistički projekt Dalmacija – Ultra-Trail i prije početka ostvario je prvi veliki cilj, naime, utrka je dobila ITRA bodove, čime je ušla u popis najelitnijih svjetskih utrka. Nakon višemjesečnih priprema, sati i sati trasiranja i planiranja, konačno su otvorene prijave za Dalmacija Ultra-Trail.
Utrka Dalmacija Ultra-Trail sastoji se od 4 dužinske kategorije:
165 km – start Omiš
110 km – start Klis
60 km – start Baška Voda
20 km – start Dugi Rat
Ovaj trail spektakl, najveća utrka na području Dalmacije, održavat će se 21. – 23. listopada i obilaziti pet planina, Biokovo, Mosor, omiška Dinara, Primorska kosa, Kozjak, tri rijeke – Cetina, Žrnovnica, Jadro, uz poznate povijesne i kulturne lokacije, poput Fortice, Klisa, antičke Salone. U svrhu promocije snimljen je film koji je postao hit na YouTube-u, a pogledan je u preko 90 država svijeta. Specijalizirani časopisi su već pisali o utrci među kojima i Trail Runner magazine, najtiražniji svjetski trail časopis. Prijavite se i vi, te sudjelujte u jednoj od najvećih utrka kod nas!

Promo film Dalmacija Ultra-Trail izabran je i u službenu konkurenciju međunarodnog festivala turističkog filma u Rigi. Kategorija je avanturistički turizam i nalazimo se u konkurenciji 43 filma iz cijelog svijeta.
Projekt Dalmacija Ultra-Trail i prije početka ostvario je prvi veliki cilj, naime utrka je dobila ITRA bodove (bodove međunarodne trail asocijacije), čime je ušla u popis najelitnijih svjetskih utrka.

Dobivanjem ITRA bodova Dalmacija Ultra-Trail na listi je kvalifikacijskih utrka za UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), najpoznatiju svjetsku trail utrku, utrku koja se smatra kao neslužbeno svjetsko prvenstvo.


Više u kategoriji: Šport; Život
Izvor i foto: facebook.com
D. Šabić, mag. nov.