Apolitični

Prijavite se za Imagine festival!

Kreće predselekcija za IMAGINE FESTIVAL za Split, Splitsko-dalmatinsku županiju i Dalmaciju.
U organizaciji Glazbene mladeži Split održava se predselekcija Splitsko-dalmatinske županije za IMAGINE FESTIVAL CROATIA.

Izvođači će imati priliku predstaviti se publici, ali i stručnom žiriju koji će odabrati najboljeg od prijavljenih za Nacionalni Imagine Festival Croatia.
Predselekcija za Split i Splitsko-dalmatinsku županiju (i cijelo područje Dalmacije) održat će se 3. studenog 2016. u Kavani Ovčice, Put Firula 4, 21000, Split u 19:00 sati.

IMAGINE FESTIVAL, prijavite se

Za nastup u finalu 10. IMAGINE CROATIA u Zagrebu treba se prijaviti i proći predselekciju. Jedna odabrana grupa/glazbenik na predselekciji predstavljat će Split i Splitsko-dalmatinsku županiju na finalnim koncertima 10. i 11. prosinca 2016., na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, u 18 sati.

Ulazak u finale će jednoj od grupa omogućiti nastup i natjecanje na međunarodnom festivalu IMAGINE 2017., u Švedskoj ili Francuskoj te na nacionalnom festivalu u jednoj od zemalja organizatora Imagine festivala. Ostale nagrade su gostovanja na festivalima Imagine Belgium u Briselu, Imagine Sweden u Švedskoj, Imagine France u Francuskoj i još niz vrijednih nagrada koje ćemo objaviti neposredno prije finala.

U povodu 10. obljetnice festivala u Hrvatskoj na Trgu bana Josipa Jelačića održat će se 11. prosinca Međunarodni festival IMAGINE na kojem će se natjecati pobjednici nacionalnih Imagine festivala koji su održani su u Belgiji, Brazilu, Hrvatskoj, Francuskoj, Španjolskoj, Švedskoj i Zimbabveu. Na natjecanjima su odabrani najbolji mladi glazbenici, pojedinci i grupe koji će u Zagrebu predstavljati svoju zemlju na međunarodnom finalu za naslov Međunarodnog pobjednika.

Što je Imagine festival?


IMAGINE CROATIA je festival namijenjen mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Festival je otvoren za pojedince i glazbene sastave, tj. grupe do 8 glazbenika u dobi od 13 do 21 godine. Glazbenici svih glazbenih stilova, u sklopu festivala, natječu se izvedbama uživo.
Imagine Festival je zajednički naziv za natjecanja mladih solista i grupa, koji je nastao u okviru Jeunesses Musicales International – svjetske organizacije Glazbene mladeži čija je članica i Hrvatska glazbena mladež. Festivali ovog tipa se već niz godina organiziraju u Švedskoj (Music Direkt), Belgiji, Južnoj Africi (Music Crossroads Southern Africa), Sloveniji (Najstfest), Rumunjskoj, a od 2006. održava se i u Hrvatskoj. Većina nacionalnih festivala 2011. godine preuzela je zajedničko ime IMAGINE, pa je sada i u Hrvatskoj naslov festivala Imagine Croatia, u Belgiji Imagine Belgium, Švedskoj Imagine Sweden, Francuskoj Imagine France i sl.
Činjenice o Imagine festivalu:
•Imagine Festivali otvoreni su svim glazbenim stilovima.
•Imagine festival karakterizira poštovanje i uzajamnost, uključivanje mladih glazbenika bez obzira na stil i način na koji izvode glazbu.
•Imagine Festivali stimuliraju interkulturalnu razmjenu i razumijevanje.
•Organiziraju se lokalno, regionalno, na nacionalnoj i međunarodnoj razini.
•Imagine Festivali promoviraju razvoj mladih glazbenika i potiču kreativni razvoj njihovih izvedbi na sceni.
•Imagine Festivali su live. Imagine Festivali su natjecanja u izvedbi. Kriteriji za selekciju za sudjelovanje na višoj razini se zasnivaju na vještini muziciranja, originalnosti, uvježbanosti, komunikativnosti izvedbe i scenskoj karizmi.
•Isključuju ovisnost o drogama, rasizam, seksizam i netoleranciju
•Promoviraju ravnopravnost spolova.
•Promoviraju siguran zvuk (preporučuje se do 95 Db na najglasnijem mjestu u dvorani).

KRITERIJI
– Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima
– Sve skladbe moraju biti autorske ili interpretacije autorskih skladbi drugih autora
– Grupe koje sviraju „cover-e” u bilo kojem obliku moraju biti spremne na to da će im žiri dati 5 od mogućih 10 bodova za originalnost.
– Maksimalno vrijeme izvedbe svakog od kandidata u predselekciji je 10 minuta.
– Na svim razinama natjecanja izvedbe moraju biti žive! Playback i singback nisu dozvoljeni osim u slučaju ako predstavljaju integralni dio specifičnog stila (npr. hip hop ili elektronska glazba). Glazbenici koji koriste backing trake i snimke moraju potvrditi prije izvedbe da su trake originalne, tj. jesu li ih oni sami snimili.
– Plesne grupe, cabaret i nastupi show artista ne mogu sudjelovati u Imagine festivalu.

Kriteriji ocjenjivačkog suda su sljedeći: glazbena kvaliteta izvedbe, interpretacija i originalnost, priprema i programiranje, Scenska karizma i komunikacija.

Pronađite IMAGINE CROATIA i Glazbenu mladež Split (Jeunesses Musicales Split) na Facebooku