Apolitični

Prihodi OpenAI-ja od ChatGPT-a u narednoj godini bit će veći od milijardu dolara

Novi financijski pokazatelji predviđaju da će tijekom sljedećih 12 mjeseci organizacija OpenAI od svojeg chatbota ChatGPT i s njime povezanih servisa imati značajno veće prihode od očekivanih

Ogromni operativni troškovi informatičke infrastrukture ChatGPT-a, koji su po nekim procjenama i 700.000 dolara na dan, naveli su neke analitičare da pomisle kako bi OpenAI mogao zapasti u financijske probleme. U kombinaciji s padom broja aktivnih korisnika i ne prevelikim interesom za naplatne usluge, činilo se kako su projekcije o dosezanju godišnjeg prihoda od 200 milijuna dolara u 2023. i milijardu dolara u 2024. godini sasvim nerealne. Međutim, pojavili su se novi podaci koji demantiraju ranije tvrdnje analitičara.

Ipak im ne prijeti bankrot

Određene podatke o financijskom poslovanju OpenAI-ja dobio je portal The Information, koji piše da je OpenAI već sada na putu ka ostvarenju milijarde dolara prihoda u narednih 12 mjeseci. Izvor prihoda im je, dakako, plaćeni pristup ChatGPT-u, njegovim API-jima i povezanim servisima, a novac im se na račune slijeva daleko brže negoli su to donedavno i sami predviđali.

Cijeli članak možete pročitati na: bug.hr

Foto: Pixabay